Ostitko joululahjat jo kesällä alesta? Jos et, katso muut vinkit, joilla voit säästää joululahjaostoksilla jopa satoja euroja.

1. Osta kesällä
Joululahjoja kannattaa ostaa kesän alennusmyynneistä. Aletuotteissa ei ole yleensä palautusoikeutta, joten lahjat kannattaa valita huolella.

2. Säästä kymppi kuukaudessa
Joululahjoja varten on hyvä säästää rahaa pitkin vuotta. Kun joka kuukausi laitat sivuun kymmenen euroa, saat jouluksi kasaan hyvän potin.

3. Muista kanta-asiakkuudet
Monet liikkeet ja nettikaupat tarjoavat erikoistarjouksia kanta-asiakkailleen. Joissain kaupoissa pidetään myös kanta-asiakasiltoja, joissa on tarjolla tuotteita vain kanta-asiakkaille ja huomattavasti huokeammin kuin normaalisti.
 
4. Tee lahjabudjetti
Ennen kuin päätät, mitä ostat, päätä, paljonko rahaa käytät. Ennen ostoksille lähtemistä kannattaa tarkistaa, millainen lahjabudjettisi on ja pitäytyä siinä. Mikäli rahan määrän hahmottaminen on hankalaa, nosta käteistä. Niin voit helposti seurata, kuinka paljon rahaa oikeasti kuluu.
 
 5. Osta internetistä
Nettikaupoissa on tarjouksia ympäri vuoden. Kun muistat katsoa toimitusehdot ja toimituskulut ja tilaat vain paikoista, joissa toimituskulut kuuluvat hintaan tai ovat alhaiset, säästät. Kannattaa tosin tilata vain EU:n sisältä, sillä esimerkiksi Yhdysvalloista tilattaessa tullimaksut saattavat olla huomattavan korkeat.
 
6. Tarkkaile koodeja
Internet-ostoksilla hyödyllisiä ovat alennuskoodisivustot, joihin päivitetään säännöllisesti eri nettikauppojen parhaat alennukset ja tarjoukset.
 
7. Osta käytettyä
Second hand -kaupat ja kirpputorit ovat hyviä paikkoja tehdä joululahjalöytöjä. Etenkin lastenvaatteet ovat kirpputoreilla yleensä erinomaisessa kunnossa. Second hand -kaupoista voit löytää myös antiikkiesineitä.
 
8. Pyydä paketointi
Kun teet lahjaostoksia liikkeissä, pyydä myyjää paketoimaan lahja. Usein tavarataloissa on myös maksuton paketointipalvelu. Säästät lahjapaperikulut!
 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös:

Näin ostat verkossa turvallisesti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin ostat ulkomaisista verkkokaupoista

Aineettomat ja eettiset joululahjat

Nuukailu on taitolaji

Minä' annan rahaa lahjaksi jälkikasvulle, sitten saavat käyttää miten parhaaksi katsovat. Usein ostavat alennusmyynnistä joulun jälkeen vaatteita puoleen hintaan tai halvemmallakin (verrattuna joulunalus-hintoihin).
Mutta meillä ei olekaan pikkulapsia, ainakaan vielä. Heille tärkeää olisi saada tavaraa juuri aattona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla