Kaupallinen yhteistyö

Glögiä, pipareita, tuikkivia valoja ja paahdettuja kastanjoita. Eurooppalaisten kaupunkien keskustat muuttuvat marraskuun lopulla tunnelmallisiksi joulukyliksi. Jokaisen tulisi kokea aito vanhan kaupungin joulutori!

Wien

Joulutorit ovat lähtöisin saksankielisestä Euroopasta ja Ranskan itäosista. Wienin joulumarkkinoita pidetään maailman vanhimpina. Ensimmäiset markkinat järjestettiin jo vuonna 1298.

Wienin Christkindlmarkt järjestetään 17.11.–26.12. näyttävän raatihuoneen edessä. Uusgoottilaisen rakennuksen ikkunat muuttuvat joulukuun ensimmäisenä päivänä adventtikalenteriksi. Aiempina vuosina ikkunoiden takaa on paljastunut kauniita taideteoksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myyntikojujen lisäksi Wienin joulutorilta löytyy kaksi luistinrataa, joissa on luistelun lisäksi mahdollisuus pelata Itävallassa suosittua lajia, jääkolkkaa. Se muistuttaa hieman curlingia, mutta pelistä puuttuvat harjat, ja liu’uttamisen sijaan kiekkoa heitetään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Strasbourg

Ranskan pisin joulumarkkinaperinne on Strasbourgin kaupungilla. Strasbourg väittää olevansa joulun pääkaupunki, “Capital de Noël”. Nämä 24.11.–24.12. järjestettävät joulumarkkinat on äänestetty jo useamman kerran Euroopan parhaiksi joulumarkkinoiksi, joten ne ovat ehdottomasti vierailemisen arvoiset.

Strasbourgin joulumarkkinoilla on yli 300 kojua, jotka ovat levittäytyneet 12 eri alueelle ympäri kaupungin keskustaa. Yksi alueista on omistettu ainoastaan paikallisille Alsacen jouluherkuille. Myytävänä on Alsacen viinejä, hanhenmaksaa eli foie gras, perinteisiä alsacelaisia joulukeksejä nimeltään bredele sekä monia muita paikallisia herkkuja.

Praha

Prahan keskustasta löytyy 2.12.–6.1. kaksi suurta joulutoria vanhan kaupungin ja Venceslausin aukioilta. Tukevan ja lihaisan ruuan ystäville joulumarkkinoilta löytyy monenlaista herkkua. Prahan kinkku ja grillatut makkarat ovat suosittuja ruokia joulun alla. Jälkiruuaksi täytyy ehdottomasti ottaa sokerilla kuorrutettu trdelník-pulla, joka on korvapuustin vastine Tšekissä.

Prahan joulutoreilla pääsee nauttimaan myös musiikkiesityksistä. Lavoilla esiintyy niin kansainvälisiä kuoroja ja musiikkiryhmiä kuin tšekkiläisiä koululaisia. Koulujen kuorot matkustavat joka puolelta Tšekkiä Prahan joulutorille esiintymään, mikä on yksi kouluvuoden kohokohdista.

Tallinna

Tallinnan vanha kaupunki muuttuu oikeaksi satumaaksi 17.11.–6.1.2018. Raatihuoneentorilla pääsee nauttimaan musiikki- ja tanssiesityksistä tai ostamaan virolaisia käsitöitä. Lapsille löytyy monipuolista ohjelmaa, kuten karuselli ja joulupukki.

Joulumarkkinoiden sydän on Raatihuoneentorin joulukuusi. Tänä vuonna kuusi koristellaan upouusilla jouluvaloilla, ja joulukuusen luvataan olevan entistä näyttävämmän näköinen. Joulumarkkinoille voi tehdä Helsingistä päiväretken tai kaupunkiin voi jäädä nauttimaan tunnelmasta koko viikonlopuksi.

Dresden

Dresdenin joulumarkkinoita vietetään 29.11.–24.12. jo 583. kertaa. Markkinat tunnetaan paremmin paikallisella nimellä Dresdner Striezelmarkt. Nimi tulee saksalaisesta stollen-joulupullasta, jota kävijät tulevat markkinoilta varta vasten hakemaan. Dresdenin stollenia on leivottu jo vuodesta 1474.

Pullan lisäksi saksalaiseen jouluperinteeseen kuuluu olennaisesti joulupyramidi. Se on kotoisin noin 100 kilometriä Dresdenistä sijaitsevalta Erzgebirgen vuoristoalueelta.

Joulupyramidit ovat puusta veistettyjä rakennelmia. Niiden huipulla on ratas, jota kynttilöistä nouseva lämpö pyörittää. Dresdenin joulumarkkinoiden 14 metriä korkea joulupyramidi on upea näky!

Aloita bonusten kerääminen verkko-ostoksistasi jo tänään

Bonusway on ilmainen palvelu, jonka avulla voi kerätä bonusta rahana takaisin sekä saada alennuskoodeja ja tietoa tarjouksista. 

Mukana on yli 800 verkkokauppaa mukaan lukien suositut matka- ja hotellivaraussivustot, kuten Booking.com, Hotels.com, TravelBird ja Eckerö Line.

Lataa Bonuswayn mobiiliapplikaatio iOS- ja Android-laitteille.

Liityttyäsi saat 10 € lisäbonusta ensimmäisestä ostoksestasi: www.bonusway.fi/liity

Sisältö jatkuu mainoksen alla