Makkarakupit olivat suosittu viikonloppuateria 60–70 -luvuilla. Ennen niissä käytettiin luonnonsuoleen valmistettua makkaraa ja kupit täytettiin herneillä tai munakokkelilla. Nyt makkarakupit saapuvat ruokapöytiin trendikkäästi kulhoihin kasattuna. Katso videolta, miten nämä saunaillan herkut valmistuvat maustetuista makkaroista, kikherneistä ja kirsikkatomaateista. Koko komeuden viimeistelee uppomuna ja maukas pikakastike.
Makkarakupit
4 annosta
400 g makkaraa esim. bratwurstia ja chorizoa
1 prk (290/175 g) esikypsennettyjä kikherneitä
200 g vihreitä papuja paloina (pakaste)
250 g kirsikkatomaatteja
ripaus sormisuolaa
mustapippuria myllystä
herneenversoja
Uppomunat:
1 l vettä
0,75 dl väkiviinaetikkaa
4 munaa
Sinappimajoneesi (lisäksi halutessa):
1 dl majoneesia
1 1/2 rkl Dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
Sekoita kastike majoneesista, sinapista ja hunajasta. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
Sulata ja valuta pavut. Valuta kikherneet ja viipaloi makkarat. Puolita kirsikkatomaatit.
Paista makkaraviipaleita pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin.
Nostele makkarat kulhoihin ja lisää makkarapannulle valutetut kikherneet. Paista pari minuuttia, lisää pavut ja puolitetut kirsikkatomaatit. Kuumenna ja mausta seos pippurilla ja ripauksella sormisuolaa.
Lisää kasvispaistos makkaroiden joukkoon kuppeihin ja sekoita. Nosta päälle uppomuna, lisää ripaus sormisuolaa ja viimeistele herneenversolla. Tarjoa lisäkkeenä sinappimajoneesia.
Miltä sinun muistosi maistuvat? Jätä oma ruokatarinasi Ruoka-Kalevalaan - voit voittaa ruokalahjakortin!