Aromikkaan sopan pavuista ja lehtikaalista saa rutkasti proteiinia ja C-vitamiinia.

4 annosta

1 isokokoinen sipuli
1 omena
3 valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua inkivääriä
3 porkkanaa
½ rkl öljyä
1 tl kurkumaa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (noin 280 g) valkoisia papuja
1 prk (noin 280 g) kikherneitä
2 rkl maapähkinävoita (sokeriton)
½ sitruunan mehu
¼ tl chililastuja
(1 tl suolaa)
¾ l silputtua lehtikaalia

  • Kuori ja hienonna sipuli, omena, valkosipuli ja inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  • Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kuullota siinä kurkumaa ja kasviksia viisi minuuttia.
  • Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehahtaa. Siivilöi ja huuhtele pavut ja kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne keittoon.
  • Mausta soppa sitruunamehulla ja chililastuilla. Pyöristä makua maapähkinävoilla. Hauduta vielä 20–30 minuuttia.
  • Ripauta suolaa maun mukaan. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksuimmat kannat ja silppua kaali reiluiksi paloiksi. Kippaa lehti­kaalit keittoon vasta hetki ennen tarjoilua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla