Aromikkaan sopan pavuista ja lehtikaalista saa rutkasti proteiinia ja C-vitamiinia.
4 annosta
1 isokokoinen sipuli
1 omena
3 valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua inkivääriä
3 porkkanaa
½ rkl öljyä
1 tl kurkumaa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (noin 280 g) valkoisia papuja
1 prk (noin 280 g) kikherneitä
2 rkl maapähkinävoita (sokeriton)
½ sitruunan mehu
¼ tl chililastuja
(1 tl suolaa)
¾ l silputtua lehtikaalia
- Kuori ja hienonna sipuli, omena, valkosipuli ja inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
- Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kuullota siinä kurkumaa ja kasviksia viisi minuuttia.
- Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehahtaa. Siivilöi ja huuhtele pavut ja kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne keittoon.
- Mausta soppa sitruunamehulla ja chililastuilla. Pyöristä makua maapähkinävoilla. Hauduta vielä 20–30 minuuttia.
- Ripauta suolaa maun mukaan. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksuimmat kannat ja silppua kaali reiluiksi paloiksi. Kippaa lehtikaalit keittoon vasta hetki ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa