Jos laitoit mökin puolihuolimattomasti talviteloille viime syksynä, voi mökillä odottaa rikki mennyt kodinkone. Mutta korvaako vakuutus?

Unohditko tyhjentää syksyllä mökin pesukoneesta vedet? Sisälle ja letkuihin jäävä vesi voi jäätyessään rikkoa pyykinpesu- tai astianpesukoneen, jos mökki on kylmänä talvella. 

Myös muut mökin sähkölaitteet kärsivät kylmästä. Esimerkiksi jääkaapin käyttöikä lyhenee, kun sitä käytetään 10–16 asteen huoneenlämmössä. Pakastinta taas ei pitäisi käyttää, jos huoneenlämpö on alle viisi astetta. 

Osta oikein

Jos olet vasta hankkimassa kodinkonetta mökille, tiedustele mitkä mallit kestävät parhaiten lämpötilojen vaihteluita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kysy kylmälaitetta, joka toimii mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa, ja varmista, että pesukoneen käyttöohjeissa on selkeät ohjeet vedenpoistoon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kevään ensimmäisellä mökkikäynnillä laita töpselit seinään vasta, kun mökki on ollut lämpimänä pari–kolme tuntia. Silloin sähkölaitteiden pinnalle kertynyt kosteus on todennäköisesti ehtinyt haihtua. 

Korvaako vakuutus?

Mökillä odotti talven jäljiltä rikkinäinen pesukone – korvaako vakuutus? Kotivakuutuksessa yleensä edellytetään, että lvi-laitteet ja johtoverkko on tyhjennettävä vedestä, jos asunto jätetään kylmänä vuodenaikana ilman lämmitystä ja valvontaa. 

Pääsulkuventtiili on suljettava tai käyttövesipumppu kytkettävä pois käytöstä, jos mökki on asumattomana yli viikon pituisen ajan. 

Lähde: Työtehoseura

Sisältö jatkuu mainoksen alla