Kaipaatko lisäpuhtia vai rauhaa? Värit ovat melkoisia voimanlähteitä, ja vaikuttavat niihinkin, jotka eivät ole niitä huomaavinaan.

Eri värisävyillä voit vaikuttaa ratkaisevasti kotisi henkeen. Kunhan muistat, että kaikilla väreillä on hyvät ja ”huonot” puolensa. 

Katso, miten eri värit toimivat sisustuksessa

 1. Äänekäs punainen

  Tomaatti, ruusu, punaviini, rubiini
  Syrjäyttää kaiken muun. Dynaaminen, seksikäs ja vaarasta varoittava. Antaa voimantunnetta, mutta voi olla myös ärsyttävä ja läkähdyttävä. Jo vilahdus riittää kiihdyttämään aineenvaihduntaa ja terävöittämään aisteja.

 2. Rauhoittava sininen

  Ruiskukka, mustikka, turkoosi, koboltti
  Maailman suosituin väri. Niin kuin meri ja taivas, elinvoiman symboli. Rentouttaa ja selkeyttää ajatuksia. Toisaalta vähän blues – alakuloinen ja viluinen.

  Lue myös: "Ikääntyneet tarvitsevat paljon valoa" – älä tee näitä virheitä kotona ja kaupassa

 3. Kohottava keltainen

  Sitruuna, banaani, kulta, narsissi
  Energinen ja iloinen – jopa piinallisen tehokas. Katse kiinnittyy siihen automaattisesti. Juuri siksi keltaista hyödynnetään mainonnassa. Varsinkin Aasiassa keltainen on myös viisauden ja toivon väri.

 4. Turvallinen ruskea

  Kaarna, multa, meripihka, manteli
  Henkii lämpöä ja kodikkuutta – tai varovaisuutta ja arkisuutta. Pahimmillaan tunkkainen. Toisaalta, syvissä sävyissä ruskea on erityisen hienostunut ja herkullinen kuin suklaa, kahvi ja konjakki.

 5. Tasapainottava vihreä

  Omena, ruoho, oliivi, jade
  Paljon positiivista: harmonian, luovuuden ja uuden kasvun symboli. Liikenteessäkin vihreä valo antaa luvan mennä. Syvät sävyt henkivät perinteitä, mutta saattavat olla myös masentavan myrkyllisiä.

 6. Mystinen musta

  Hiili, kumi, terva, topaasi
  Vallan symboli. Henkii myös ehdotonta tyyliä ja glamouria. Pieninä annoksina ryhdikäs, pahimmillaan painostava. Toimii myös turvavärinä – ja viihtyy loistavasti kaikkien muiden värien parina.

 7. Puhdistava valkoinen
  Maito, liitu, helmi, pumpuli
  Edustaa lähes kaikissa kulttuurissa puhtautta, yksinkertaisuutta ja valovoimaa. Rauhoittava ja ilmava, lisää tilan tuntua. Suurina paljaina pintoina valkoinen voi olla steriili, tylsä ja kylmäkiskoinen.

  Lähde
  Shannon Fricke: Väreillä kodikasta, WSOY

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla