Virkattu varjostinhuppu on kätevä tapa saada varjostimelle uusi ilme – ja virkatun putken saa helposti pois. Leikittele väreillä sisustuksen mukaan.

Koko:
Halkaisija on 12 cm ja korkeus 28 cm. Suurempaan varjostimeen tarvitset enemmän lankaa.

Tarvikkeet:
1 suora putkimainen varjostin
l 70 g Novitan bambulankaa
(50 g kerä = 133 m), turkoosia
(väri 312), tai vastaavaa lankaa
l virkkuukoukku nro 3

Tee näin

  • 1.krs: Virkkaa niin pitkä kjs-ketju, että se ylettää varjostimen alareunan ympäri, tässä 64 ketju­silmukkaa (= kjs). Silmukkaluvun tulee olla jaollinen 4:lla. Sulje silmukat renkaaksi 1 piilosilmukalla.
  • 2.krs: 3 kjs (= krs:n 1.p), * jätä 3 kjs väliin eli hyppää yli ja virkkaa seuraavaan kjs:aan 2 p,1 kjs, 2 p *, virkkaa * – * koko työn ympäri, mutta virkkaa viimeiseen p-ryhmään vain 2 p, 1 kjs, 1 p ja sulje krs 1 piilosilmukalla alun 3.kjs:aan. Pylväsryhmät virkataan siis joka 4.s:aan.
  • 3.krs: 3 kjs, * 2 p, 1 kjs, 2 p seuraavaan pylväiden väliseen ketju­silmukkaan *, toista * – * koko krs, mutta virkkaa viimeiseen p-ryhmään 2 p, 1 kjs, 1 p ja sulje krs 1 ps:lla alun 3.kjs:aan.
    Virkkaa kuten 3.krs kunnes huppu on niin pitkä, että se peittää koko varjostimen. Sovita huppua varjostimeen. Virkkaa lopuksi 1 krs kiinteitä silmukoita yläreunaan, 1 ks joka silmukkaan. Päätä langan­päät.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla