Ilahduta lastenlastasi virkkaamalla hänelle Onneli ja Anneli -elokuvassa esiintyvä kauluripipo.

Onneli ja Anneli ovat kaksi tavallista pikkutyttöä, ehkä vain vähän onnellisempia kuin monet muut, sillä he asuvat kahdestaan omassa talossaan.  

Eräänä iltana heidän talonsa pihaan ajaa pieni, tuskin kenkälaatikon kokoinen auto, josta nousee ulos pikkuruinen Vaaksanheimon perhe. Vaaksanheimot ovat joutuneet kodittomiksi ja he muuttavat väliaikaisesti Onnelin ja Annelin nukkekotiin asumaan.

Pian selviää, että kaikilla isoilla ihmisillä ei olekaan hyviä aikeita Vaaksanheimojen suhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tarinan salaperäisten yhteensattumien taustalla on tälläkin kertaa hyväntahtoinen rouva Ruusupuu. Rouva Rosina Ulpukka (os. Rusina) on Onnelin ja Annelin naapuri, joka on muuttunut iloiseksi ja onnelliseksi löydettyään rinnalleen nuoruuden rakastettunsa poliisi Urho Ulpukan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onnelin ja Annelin talvi -elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 9.10.2015. Elokuvan on tuottanut Zodiak Finland Oy.


Rosina Rusinan virkattu kauluripipo

  • Suunnittelija Auli Turtiainen
  • Koko p√§√§nymp√§rys noin 54 cm
  • Langanmenekki Novita Isoveli (043) meleerattu harmaa vajaa 200 g ja tupsuun hieman Novita Nalle (288) sinappia
  • Virkkuukoukku Novita nro 6 tai k√§sialan mukaan
  • Muut tarvikkeet 3 nappia, halkaisija 20 mm (www.napiton.fi)
  • Mallivirkkaus Virkkaa kiinteit√§ silmukoita (ks) ohjeen mukaan.
  • Tiheys 13 kiinte√§√§ silmukkaa = 10 cm

Virkkaa aloitusketjuksi 65 ketjusilmukkaa (aloitusketjun pituus on noin 54 cm) ja sulje krs 1 piilosilmukalla (ps). Virkkaa kerrokset spiraalina eli siirry aina suoraan seuraavalle kerrokselle.
1. krs: virkkaa 1 ks jokaiseen aloitusketjun s:aan = 65 ks. Merkitse kerroksen vaihtumiskohta esim. hakaneulalla.
2. krs: *virkkaa 1 ks s:n takareunaan, 1 ks s:n etureunaan*, toista *‚Äď* krs loppuun.
3. krs: *virkkaa 1 ks s:n etureunaan, 1 ks s:n takareunaan*, toista *‚Äď* krs loppuun.
Toista kerroksia 2‚Äď3, kunnes hatun korkeus on noin 13 cm. Aloita sitten hatun kaventaminen.

1. kavennuskerros: jatka mallivirkkausta (toista kerroksia 2‚Äď3) ja virkkaa *12 ks, j√§t√§ 1 s v√§liin, virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks, j√§t√§ 1 s v√§liin ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks*, toista *‚Äď* viel√§ 3 kertaa ja virkkaa viel√§ 1 ks. Kerroksella kaventui 8 s ja ty√∂ss√§ on nyt 57 ks. Virkkaa 1 krs mallivirkkauksen mukaisesti.
2. kavennuskerros: jatka mallivirkkausta ja virkkaa *10 ks, j√§t√§ 1 s v√§liin, virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks, j√§t√§ 1 s v√§liin ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks*, toista *‚Äď* viel√§ 3 kertaa ja virkkaa viel√§ 1 ks = 49 ks. Virkkaa 1 krs mallivirkkauksen mukaisesti.
3. kavennuskerros: jatka mallivirkkausta ja virkkaa *8 ks, j√§t√§ 1 s v√§liin, virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks, j√§t√§ 1 s v√§liin ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks*, toista *‚Äď* viel√§ 3 kertaa ja virkkaa viel√§ 1 ks = 41 ks. Virkkaa 1 krs mallivirkkauksen mukaisesti.
4. kavennuskerros: jatka mallivirkkausta ja virkkaa *4 ks, j√§t√§ 1 s v√§liin, virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks, j√§t√§ 1 s v√§liin ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks*, toista *‚Äď* viel√§ 4 kertaa ja virkkaa viel√§ 1 ks = 31 ks. Virkkaa 1 krs mallivirkkauksen mukaisesti.
5. kavennuskerros: virkkaa seuraava krs mallivirkkauksen mukaan ja virkkaa 1 ks vain joka toiseen s:aan ja vielä lopuksi 1 ks = 16 ks. Virkkaa vielä 1 krs mallivirkkauksen mukaisesti. Katkaise lanka, pujota se silmukoiden läpi ja kiristä reikä umpeen.

Lippa
Virkkaa hatun reunaan 1 ps, 1 ks, 2 puolipylvästä (puolip), 22 p, 2 puolip, 1 ks ja 1 ps. Käännä työ. Jätä ensimmäinen s väliin ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks, virkkaa 3 ks, 2 puolip, 15 p, 2 puolip ja 4 ks. Käännä työ. Jätä ensimmäinen s väliin ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks, virkkaa 3 ks, 2 puolip, 14 p, 2 puolip ja 4 ks.
Virkkaa vielä 1 krs kiinteitä silmukoita hatun reunaan, myös lipan reunaan.

Kaulusosa

Virkkaa avoimena ketjuna 20 kjs, jätä lipan vasemman reunan jälkeen 5 ks väliin, virkkaa hatun reunaan 25 ks ja virkkaa avoimena ketjuna vielä 21 kjs. Käännä työ. Virkkaa ensimmäinen ks toiseen kjs:aan koukusta laskien ja sitten 1 ks jokaiseen s:aan = 65 s. Virkkaa näillä s:illa kaulusosa tasona. Eli käännä työ aina krs:n lopussa, virkkaa 1 kjs ja sitten vuorotellen 1 ks s:n etureunaan ja 1 ks s:n takareunaan.

Huom. kun kauluksen korkeus on 2 cm, tee seuraavalla oikean puolen kerroksella kauluksen vasempaan reunaan napinläpi seuraavasti: virkkaa kerrosta, kunnes jäljellä on 4 ks, virkkaa 2 kjs, jätä väliin 2 ks ja virkkaa 2 ks. Virkkaa toinen napinläpi 6 cm:n ja kolmas 10 cm:n päähän aloitusreunasta. Kun kauluksen korkeus on 12 cm, katkaise lanka ja vedä viimeisen s:n läpi.

Viimeistely

Höyrytä hattu kevyesti.

Ompele napit kauluksen toiseen reunaan napinläpien kohdalle.

Tee päälaelle tupsu (halkaisija noin 7 cm) sinapinvärisellä langalla.

 

Ohjetiedustelut Novita (040)1782266 ma ja ke 10-14

Lankatiedustelut www.novita.fi, Novita (05)744 3335 ma-pe 9-16

 

Lisää ihania syysasusteita

Katso helpot ohjeet muhkeisiin myssyihin ja kaulaliinoihin ET-lehdestä 16/2015, joka ilmestyy 30. syyskuuta. Voit tilata lehden täältä.

mumma

Kauluriosasta puuttuu ilmeisesti osa ohjeesta? Eilen aloin virkkaamaan, mutta toivoisin koko ohjetta. Kiitos!

Ninnu

Ihana ohje! Olisiko mahdollista saada ohjetta myös tyttöjen lattialla olevasta virkatusta matosta? Pyöreä matto, näkyy vasemmalla puolella tyttöjen leipoessa piirakkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla