Kukkien virkkaaminen on italialaissyntyisen Anne Poropatin intohimo. Hän voitti viime syksynä ET-käsityöristeilyn Itämeren kaunein käsityö -kilpailun ylivoimaisesti.

– Uuden kukan aloitus on hauskinta, päätteleminen tylsintä. Virkatessa koen suurta mielihyvää ja toisaalta rauhoitun. Soitan päivittäin äidilleni Italiaan, ja jos hänellä on huono päivä, virkkuutyö tyynnyttää heti mieleni.

Raisiossa asuva Anne virkkaa melkein joka päivä 3–4 tuntia, kesällä vähemmän.

– Tykkään mekaanisesta käsillä tekemisestä. Olen virkannut kukkia ja perhosia niin paljon, että minun ei tarvitse juurikaan katsoa työtä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki alkoi siitä, kun Anne osti myyjäisistä neljä vuotta sitten villalankaperhosen. Se oli vähän ruma ja kömpelö, ja Anne alkoi kehittää sitä kauniimpaan ja sirompaan suuntaan merseroidulla puuvillalangalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Innostuin valtavasti, ja virkkasin 1 500 perhosta. Pikkuhiljaa siirryin ruusuihin, päivänkakkaroihin, unikoihin, neilikoihin ja fantasiakukkiin.  Neljässä vuodessa olen virkannut ainakin 700 oksaa sinikelloja ja päivänkakkaroita. Kun äitini täytti 90 hän sai minulta 30 virkattua ruusua, ja poikani sai valmistujaislahjaksi valtavan sinikellokimpun.

Video: Anne virkkaa upean sinikellon

Mistä saa ja millaisiinn varsiin kukat on kiinnitetty? Ei käy ilmi mistään. Ei myöskään ET-lehden jutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla