Enemmistö eläkeikäisistä lomailijoista ottaisi mielellään lapsenlapsia matkaseuraksi. Joka viides sinkkuseniori olisi puolestaan valmis lomalle tuntemattoman kanssa, paljastaa Veikkauksen matkakysely.

Puoliso ja perhe ovat mieluisimpia matkakumppaneita, ilmenee Veikkauksen omille kanta-asiakkailleen teettämästä kyselystä, johon vastasi 1033 suomalaista. 60 vuotta täyttäneitä oli vastaajista 301 ja heistä eläkeläisiä 258.

Eläkeläisvastaajista 61 prosenttia matkustaisi joskus mielellään myös lastenlasten kanssa.

Kaikkien vastaajien mielestä varmimmat merkit onnistuneesta lomasta ovat unohtumattomat elämykset, voimien karttuminen arkea varten, laatuaika perheen kanssa ja mielenrauhan saavuttaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lomaromanssikin kutkuttaa

Kaikista vastaajista ylivoimainen enemmistö koki olevansa lomalla rentoutuneempi kuin tavallisesti. Joka neljäs arveli olevansa romanttisempi ja vähän useampi myös rohkeampi kuin Härmän arjessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinkkuna elelevistä yli 60-vuotiaista 17 prosenttia voisi ottaa lomaseuraksi tuntemattoman henkilön, vähän niin kuin sokkotreffien merkeissä. Lomaromanssista haaveilee joka kymmenes.

Seniori jättää riidat kotiin

Yli 60-vuotiaiden pariskuntien lomalla on leppoisa tunnelma, riitaa syntyy harvoin. Jos sanomista tulee, aiheena on lähinnä lomaohjelma ja jonkin verran myös rahankäyttö.

Kysely selvitti myös kielitaidon vaikutusta matkavalintoihin. Kaksi kolmesta eläkeläismatksutajasta ei pidä kielimuuria esteenä lomakohteen valinnalle.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla