Helsinkiläiset Matias Sanden ja Elmeri Laine, 14, sanovat vievänsä ilmaveivauksen uudelle tasolle. Ota maila käteen ja katso opit poikien videolta!

Mikä?

Ilmaveivaus on freestylelaji, joka syntyi vuonna 2007. Lajissa palloa kontrolloidaan salibandymailalla erilaisia temppuvariaatioita yhdistäen, ja niitä voi keksiä aina lisää, jos ideoita tulee.

Laji oli jo vaipumaisillaan unholaan, mutta nyt laji on herännyt henkiin Helsingissä ja se on kehittymässä hurjaa vauhtia, kertovat Tapanilan Hiidenkiven peruskoulun oppilaat Matias Sanden ja Elmeri Laine.

Miten?

– Ilmaveivauksessa parasta on lajin kova harjoittelu, onnistumisen ilo ja näyttävä lopputulos. Lisäksi lajissa saa käyttää luovuutta kuin mailaa salibandyssä, Matias opastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmaveivauksessa mailan tulee olla lyhyempi kuin normaali salibandymaila ja lapaa kannattaa käyristää ainakin vähän, jotta tekemisestä ei tulisi ihan mahdotonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ainoastaan kova harjoittelu auttaa pääsemään huipulle, Matias sanoo.

"lmaveivaus kehittää silmän ja käden koordinaatiotaitoja sekä käsilihaksia."

Miksi?

– Ilmaveivaus kehittää silmän ja käden koordinaatiotaitoja, käsilihaksia sekä mailan ja pallon käsittelyä, Elmeri kertoo.

Jos siis olet harrastusta vailla, ota maila käteen ja lähde pihalle harjoittelemaan – teinin kanssa tai ilman.

Katso yllä olevalta videolta Matiaksen ja Elmerin huimat temput: Heitot seinien kautta ja uudet ryhmätemput tuovat lajiin aivan uuden mausteen.
Katso yllä olevalta videolta Matiaksen ja Elmerin huimat temput: Heitot seinien kautta ja uudet ryhmätemput tuovat lajiin aivan uuden mausteen.

Tämän jutun ovat kirjoittaneet helsinkiläisen Hiidenkiven peruskoulun 8C:n oppilaat, jotka opiskelevat mediapainotteisella luokalla. He harjoittelivat lehtijutun kirjoittamista vapaavalintaisesta aiheesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla