Miten café au lait ja caffé latte erosivatkaan toisistaan? Lue pieni kahvisanasto, niin tiedät.

Espresso
Tummapaahtoisesta kahvista paineistetulla koneella suodatettu vahva kahvijuoma. 2–4 cl espressokahvia, jonka pinnalla crema eli paksu vaahtokerros. Kaikkien erikoiskahvien pohja.
Espresso doppio
Tuplaespresso. Suodatusaika hivenen pidempi kuin espresson, muuten kaikkea tuplasti.
Americano
Espresso, jota on jatkettu kuumalla vedellä. Lähellä tavallista suodatinkahvia.
Espresso lungo
Espresso, jonka valmistamiseen on käytetty tavallista enemmän vettä.
Espresso macchiato
Espresso, jonka pinnalla on maitovaahtoa.
Cappucino
Espresson, höyrytetyn maidon ja maitovaahdon sekoitus tasasuhteissa.
Café au lait
Voi valmistaa myös tummapaahtoisesta suodatinkahvista. 1 osa kahvia, 1 osa maitoa, pinnalle hiven maitovaahtoa.
Caffé latte
Kolmasosa espressoa ja kaksi kolmasosaa maitoa. Juodaan korkeista laseista. Pinnalla maitovaahtoa.
Café mocca
Tummaa kahvia, kuumaa maitoa ja suklaata. Pinnalle kermavaahtoa.
Frappucino / Frappe
Kylmä juoma, jossa espressoa yksi osa ja maitoavaahtoa kaksi osaa. Lisäksi sokeria ja jääpaloja.