Tee ylikypsistä banaaneista maukas kakku.

150 g voita tai leivontamargariinia
2 dl ruokosokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
½ tl suolaa
1 ½ dl tummapaahtoista kahvijuomaa
2 kypsää banaania

Kastike:
200 g tummaa suklaata
1 dl tummapaahtoista kahvia

  1. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen.
  2. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Lisää jäähtynyt kahvi ja viipaloidut banaanit. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  3. Leivitä kakkuvuoka ja lusikoi taikina vuokaan.
  4. Paista 175-asteisen uunin ala­tasolla 50–60 minuuttia. Kumoa kakku.
  5. Tee kastike. Lohko suklaa ja lisää jäähtynyt kahvi kattilaan. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulaa. Valuta kastike kakun päälle tai tarjoa kastikkeena kakun kanssa.