Suomalaiset kahviyritykset Paulig ja Meira eivät pärjänneet Kuluttajan eettisyysselvityksessä.

Ei ole sama mitä kahvia juot, jos haluat sen olevan eettisesti tuotettua.

Kuluttaja-lehden vastuullisuusvertailussa Meiran ja Pauligin voittivat niin ruotsalaiset kuin monet muut ulkomaalaiset kahviyritykset. Tutkimuksessa verrattiin 10:tä yritystä. Siksi lehti uutisoi juttunsa: ”Suosi ulkomaista.”

Kahviyrityksiä listattiin muun muassa sosiaalisen vastuun, ympäristövastuun, paikallisten yhteisöjen tukemisen ja avoimmuuden perusteella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Saludoa ja Kulta Katriinaa valmistava Meira sai huonoimmat arvosanat kaikista tutkituista asioista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pauligista selvisi, että se ei tarkasta kahvitilojen oloja. Paulig linjasi kyllä hyvin sosiaalista vastuutaan ja ympäristövastuutaan, mutta se ei pystynyt osoittamaan tutkijoille, mitä se käytännössä vaatii kahvintuottajilta, Kuluttaja kertoo.

Ruotsalaisista kahvimerkeistä tutkittiin Löfbergsiä ja Arvid Nordqvistia.

Kaikista kahvimerkeistä italialainen Illy paljasti eniten tietoja tuotantotavoistaan.  Tosin Kuluttaja huomauttaa, että on selvää, että isoimmilla kansainvälisiää firmoilla on enemmän rahaa laitettavaksi raportointiin ja tarkistuksiin. Vastuuta voi silti vaatia kaikilta yrityksiltä.

Lisäksi lehti kertoo vierailuista kahvitiloilla Etiopiassa ja Brasiliassa. Kuluttaja selvitti muun muassa sen, että Etiopiassa kahvinviljelijät puskevat töitä nälkäpalkalla. Brasiliassa taas käytetään kahvitiloilla runsaasti torjunta-aineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla