Tämä tofusalaatti vie kielen mennessään.

2–4 annosta

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl sweet chili -kastiketta
  • 1 ruukku salaattia
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja tuoretta korianteria

1. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla ja kuivalla pannulla. Kumoa siemenet astiaan ja mausta soijakastikkeella.
2. Paloittele maustamaton tofu, ja taputtele se kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna rypsiöljy, ja paista tofu­kuutiot öljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää sweet chili -kastike, ja pyöräytä tofupalat siinä nopeasti.
3. Puhdista ja silppua salaatti, tomaatit ja korianteri.
4. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa.

Vinkki keliaakikolle:
Käytä gluteenitonta soijakastiketta tai yrttisuolaa.

Muista myös nämä salaatit: