Tämä couscous-salaatti käy ateriasta ilman lisukkeitakin.

  • 1 pieni munakoiso
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 dl täysjyvä-couscousta
  • 1 dl silputtua minttua
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
    (tuoretta pinaattia)

Pese ja kuutioi munakoiso. Hienonna valkosipulit. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja pyörittele munakoisoja ja valkosipulia öljyssä. Lisää pehmenneisiin kuutioihin valkoviinietikkaa.

Kiehauta vesi erillisessä kattilassa. Lisää suola ja puolet öljystä. Nosta kiehuva vesi pois levyltä. Sekoita joukkoon couscous (eli kuskus). Anna turvota kannen
alla muutama minuutti.

Sekoita couscous irralliseksi ja lisää munakoisot joukkoon. Lisää loput
oliiviöljystä.

Silppua jäähtyneeseen salaattipohjaan tuoretta minttua ja lehtipersiljaa,
kokeile myös tuoretta pinaattia.

Muista myös nämä salaatit: