Kirpeä karpalo ja aromikas lakka pääsevät oikeuksiinsa niin kermavaahdon kera kuin riisi- tai mannapuuron lisänä.

4–6 annosta

1 l vettä

2 dl karpaloita tuoreina tai pakastettuina

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1–2 dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 rkl perunajauhoja

3 dl tuoreita tai pakastettuja lakkoja

Lisänä vaahdotettua kermaa.

 

  • Keitä karpaloita vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne alkavat hajoilla pirskahtaen.
  • Siivilöi liemi ja painele marjoista irtoava mehu siivilää vasten kattilaan. Mausta mehu sokerilla.
  • Sekoita perunajauhot tasaiseksi tilkkaan vettä. Kaada suurus ohuena nauhana mehuun samalla sekoittaen.
  • Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.
  • Lisää joukkoon tuoreet tai jäiset lakat.
  • Kaada kiisseli tarjoiluastiaan.
  • Tarjoile jäähtynyt kiisseli kermavaahdon kanssa.

Resepti on poimittu lukijoidemme ohjeista kootusta ET-klassikot -ruokakirjasta.

”Sain ohjeen vuosia sitten mieheni sisarelta ja hän omalta äidiltään. Hapokkaat karpalot ja aromikkaat lakat ovat suomalaisia makuja parhaimmillaan. Tämän ’suosopan’ ohjeen haluaisin säilyttää jälkipolville.”

Sirpa Äikäs, Keuruu

Sisältö jatkuu mainoksen alla