
Kuva: Piia Arnoud
Tämä kombo on voittamaton: valmista maksapaisti ja piparjuurimuusi.
Maksapaisti
4 annosta
500 g naudan maksaa palana
1 tl suolaa
1 tl meiramia
½ tl timjamia
¼ tl mustapippuria
1 paistopussi
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Piparjuurimuusi
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 kg jauhoisia perunoita
5 dl maitoa
3 rkl (45 g) voita
1 tl suolaa
2–3 rkl piparjuurta raastettuna
- Poista maksasta kalvot: työnnä sormet kalvon ja maksan väliin ja vedä kalvo varovasti irti.
- Sekoita mausteet ja hiero ne maksan pintaan. Nosta maksapala paistopussiin ja sulje se tiivisti. Leikkaa kulmaan höyryaukko ja aseta pussi korkeareunaiseen uuniastiaan. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne kypsiksi paksupohjaisessa kattilassa suolalla maustetussa maidossa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoittele säännöllisesti.
- Soseuta perunat, lisää voi ja raasta joukkoon piparjuurta. Sekoita hyvin.
Kastike
- Vispaa kattilassa paistopussiin kertyneeseen liemeen 2 rkl jauhoja. Kiehauta ja lisää 2 dl kuohukermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
VINKKI! Ylijääneen paistin voi nauttia leikkeleenä.
Seuraa meitä Facebookissa