Kuva: Piia Arnoud
Kuva: Piia Arnoud

Tämä kombo on voittamaton: valmista maksapaisti ja piparjuurimuusi.

Maksapaisti

4 annosta

500 g naudan maksaa palana
1 tl suolaa
1 tl meiramia
½ tl timjamia
¼ tl mustapippuria
1 paistopussi

Piparjuurimuusi

4 annosta

1 kg jauhoisia perunoita
5 dl maitoa
3 rkl (45 g) voita
1 tl suolaa
2–3 rkl piparjuurta raastettuna

  • Poista maksasta kalvot: työnnä sormet kalvon ja maksan väliin ja vedä kalvo varovasti irti.
  • Sekoita mausteet ja hiero ne maksan pintaan. Nosta maksapala paistopussiin ja sulje se tiivisti. Leikkaa kulmaan höyryaukko ja aseta pussi korkeareunaiseen uuniastiaan. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
  • Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne kypsiksi paksupohjaisessa kattilassa suolalla maustetussa maidossa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoittele säännöllisesti.
  • Soseuta perunat, lisää voi ja raasta joukkoon piparjuurta. Sekoita hyvin.

Kastike

  • Vispaa kattilassa paistopussiin kertyneeseen liemeen 2 rkl jauhoja. Kiehauta ja lisää 2 dl kuohukermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

VINKKI! Ylijääneen paistin voi nauttia leikkeleenä.