Vahvasta sulate­juustosta makunsa saava perunakeitto lämmittää kivasti viileinä syysiltoina.

Valmistusaika: 40 minuuttia

8 kiinteää perunaa
2 keskikokoista porkkanaa
2 dl keitinlientä
2 sellerin vartta
2 keskikokoista sipulia
rypsiöljyä
0,5 l kanalientä
(½ kanaliemikuutio)
½ tl suolaa
½ pkt vahvaa Koskenlaskija-sulatejuustoa

  1. Kuori ja paloittele ­perunat ja porkkanat. Keitä niitä suolatussa vedessä ­15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Ota talteen 2 dl keitinlientä.
  2. Perunoiden kypsyessä hienonna sipulit ja leikkaa sellerit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä pannussa niukassa öljyssä noin 5 minuuttia. Kuumenna kanaliemi.
  3. Yhdistä kattilassa kypsät perunat, porkkanat, keitinliemi ja sipuli-selleriseos. Lisää kuuma kanaliemi ja suola. Anna kiehahtaa.
  4. Lisää Koskenlaskija-juusto paloina keitokseen. Anna keiton maustua hiljaisella tulella kannen alla noin ­15 minuuttia. Sekoita, jotta juusto sulaa tasaisesti liemeen.
     
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla