
Vahvasta sulatejuustosta makunsa saava perunakeitto lämmittää kivasti viileinä syysiltoina.
Valmistusaika: 40 minuuttia
8 kiinteää perunaa
2 keskikokoista porkkanaa
2 dl keitinlientä
2 sellerin vartta
2 keskikokoista sipulia
rypsiöljyä
0,5 l kanalientä
(½ kanaliemikuutio)
½ tl suolaa
½ pkt vahvaa Koskenlaskija-sulatejuustoa
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Keitä niitä suolatussa vedessä 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Ota talteen 2 dl keitinlientä.
- Perunoiden kypsyessä hienonna sipulit ja leikkaa sellerit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä pannussa niukassa öljyssä noin 5 minuuttia. Kuumenna kanaliemi.
- Yhdistä kattilassa kypsät perunat, porkkanat, keitinliemi ja sipuli-selleriseos. Lisää kuuma kanaliemi ja suola. Anna kiehahtaa.
- Lisää Koskenlaskija-juusto paloina keitokseen. Anna keiton maustua hiljaisella tulella kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita, jotta juusto sulaa tasaisesti liemeen.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa