Linnan juhlien menu on kulttuuripainotteinen. Ohjeillamme valmistat helposti itsenäisyyspäivän herkut kotiinkin.
Linnan juhlien teemana on tänä vuonna kulttuuri. Tärkeimpänä syynä asiaan on se, että Sibeliuksen syntymästä on kulunut 150 vuotta.
Teema näkyy myös itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton ruokalistassa:
Suolaiset syötävät
- Lohivoileipäkakkua
- Kylmäsavulohileipäsiä
- Maalaishyytelöä
- Vorschmack-kakkusia
- Tomaattikakkua
- Punajuuri-keltajuuriterriiniä
- Metsäsieni-ohramukkusia
- Tattihyytelöä
- Punajuurikukkia sinihomejuustotäytteellä
- Kotimaisia pienjuustoloiden juustoja
Makeat herkut
- Kinuskikermakakkua
- Ellen Svinhufvud -kakkua
- Sibelius-kakkua
- Marjakakkua
- Puolukka- ja mustikkaruiskukkoja
- Sibelius-ässiä ja Sampo-keksejä
- Kuusenkerkkämarenkeja
- Tyrni- ja mustaherukkamarmeladia
Juomat
- Reilun kaupan luomukahvi ja -tee
- Linnan perinteinen booli
- Puna- ja valkoviini (myös alkoholiton)
- Mustikkalimonadi
- Pienpanimo-olutta
- Kivennäisvettä ja vettä
Tee kotona
1800 hengelle sortimentteja voi olla useampiakin, mutta kotona järjestettäviin juhliin riittänee pienempikin valikoima tarjoiluja. ET:n juhlamenu noudattelee linnan tarjoiluja. Olkaa hyvä.
Makeaa
Vadelma-kinuskikakku – muhkea täytekakku täytetään marjoilla ja päällystetään kinuskilla.
Puolukkakakku – Ilman uunia valmistuva värikäs kakku.
Suolaista
Riisi-lohikakku – Moderni versio perinteistä voileipäkakusta on juhlava riisipohjainen kalakakku.
Poropiiraat – Suppilovahveroiden ja poron kruunaamissa piiraissa maistuu Suomi.
Juomaksi
Vaalea sangria – Linnan kuuluisan boolin resepti on salainen, mutta vaaleassa sangriassa on juhlatunnelmaa. Juoman voi tehdä alkoholin kera tai ilman.