Linnan juhlien menu on kulttuuripainotteinen. Ohjeillamme valmistat helposti itsenäisyyspäivän herkut kotiinkin.

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna kulttuuri. Tärkeimpänä syynä asiaan on se, että Sibeliuksen syntymästä on kulunut 150 vuotta.

Teema näkyy myös itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton ruokalistassa:

Suolaiset syötävät

  • Lohivoileipäkakkua
  • Kylmäsavulohileipäsiä
  • Maalaishyytelöä
  • Vorschmack-kakkusia
  • Tomaattikakkua
  • Punajuuri-keltajuuriterriiniä
  • Metsäsieni-ohramukkusia
  • Tattihyytelöä
  • Punajuurikukkia sinihomejuustotäytteellä
  • Kotimaisia pienjuustoloiden juustoja

Makeat herkut

  • Kinuskikermakakkua
  • Ellen Svinhufvud -kakkua
  • Sibelius-kakkua
  • Marjakakkua
  • Puolukka- ja mustikkaruiskukkoja
  • Sibelius-ässiä ja Sampo-keksejä
  • Kuusenkerkkämarenkeja
  • Tyrni- ja mustaherukkamarmeladia

Juomat

  • Reilun kaupan luomukahvi ja -tee
  • Linnan perinteinen booli
  • Puna- ja valkoviini (myös alkoholiton)
  • Mustikkalimonadi
  • Pienpanimo-olutta
  • Kivennäisvettä ja vettä

Tee kotona

1800 hengelle sortimentteja voi olla useampiakin, mutta kotona järjestettäviin juhliin riittänee pienempikin valikoima tarjoiluja. ET:n juhlamenu noudattelee linnan tarjoiluja. Olkaa hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Makeaa

Vadelma-kinuskikakku muhkea täytekakku täytetään marjoilla ja päällystetään kinuskilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puolukkakakku Ilman uunia valmistuva värikäs kakku.

Suolaista

Riisi-lohikakku Moderni versio perinteistä voileipäkakusta on juhlava riisipohjainen kalakakku. 

Poropiiraat Suppilovahveroiden ja poron kruunaamissa piiraissa maistuu Suomi.

Juomaksi

Vaalea sangria – Linnan kuuluisan boolin resepti on salainen, mutta vaaleassa sangriassa on juhlatunnelmaa. Juoman voi tehdä alkoholin kera tai ilman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla