Kuva Piia Arnoud
Kuva Piia Arnoud
Kuva Piia Arnoud
Kuva Piia Arnoud

Karitsanpotka hautuu mureaksi matalassa lämmössä, sitruunaisen liemen seassa.

4 annosta

4 potkaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl juustokuminaa
2 sitruunaa
1 pieni ruukku salviaa
1 kokonainen valkosipuli
3 porkkanaa
3 dl valkoviiniä
paistamiseen öljyä tai voita
(4 pätkää puuvillanarua)

  • Laita uuni kuumenemaan 150-asteeseen.
  • Leikkaa potkien pinnalta ylimääräiset kalvot. Ruskista potkien pinnat paistinpannulla öljyssä tai voissa. Hiero suola, pippuri ja juustokumina lihan pintaan.
  • Pese ja halkaise sitruunat. Leikkaa puolikas viipaleiksi ja purista lopuista sitruunoista mehu. Asettele pippuroitujen potkien päälle reilusti tuoreita salvianlehtiä ja sitruunaviipaleet.
  • Kiedo potkat kiehautetulla puuvillanarulla, niin saat sitruunat pysymään paikoillaan. Nosta potkat uunivuokaan.
  • Kuori valkosipuli ja porkkanat ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Kaada kasvikset kuumalle paistinpannulle ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kasvikset uunivuokaan. Lorauta joukkoon valkoviini ja sitruunamehu.
  • Hauduta potkia uunissa välillä lihaa valellen 2–3 tuntia.

Katso yli 20 pääsiäisen reseptiä tästä.