Valmista lounaaksi tai iltapalaksi maukasta frittataa eli italialaista munakasta.

2–4 annosta

1 pieni parsakaali
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1–2 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
4 kananmunaa
1 dl parmesaaniraastetta (20 g)
(tuoretta persiljaa koristeeksi)

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipuli ja kuutioi sipuli.
  3. Kuumenna uuninkestävällä pannulla öljy ja lisää parsakaali, sipuli sekä valkosipuli. Paista, kunnes parsakaali on sopivan pehmeää, muttei läpikypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää parmesaaniraaste. Säästä myös vähän raastetta kypsän frittatan päälle. Pidä paistinpannu keskilämmöllä ja kaada munaseos parsakaalin ja sipulin joukkoon.
  5. Kun frittata alkaa hyytyä pohjasta, siirrä pannu uuniin keskitasolle. Anna olla uunissa 10–15 minuuttia, kunnes munamassa on hyytynyt.
  6. Ripottele päälle parmesaania ja koristele persiljalla.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla