Täytteenä kinuskia ja kermaa, päällä puolukoita. Niistä on syksyn herkullisin kakku tehty!

Pohja
3 munaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl ohrakasta tai perunajauhoja
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte
4 liivatelehteä
1 tlk (250 g) rahkaa
1 tlk ( 2 dl) kinuskikastiketta
1 dl kiehuvaa omenamehua
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Kostutus
2–3 rkl omenamehua

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pinnalle
2 dl puolukkahilloa
2 dl puolukoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl omenamehua  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Asettele irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 27 senttiä) pohjalle leivinpaperi. Leivitä reunat.
  2. Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi yhdistetyt kuivat aineet kevyesti vaahtoon. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
  3. Paista kakkupohja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia. Kumoa kakku jäähtymään.
  4. Valmista täyte. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä rahka ja kinuskikastike.
  5. Kuumenna mehu ja lisää hyvin puristetut liivatteet mehuun liukenemaan. Kaada vähän jäähtyneenä rahkaseokseen.
  6. Vatkaa kerma, makeuta sokerilla ja lisää täytteeseen.
  7. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Pyyhi irtopohjavuoasta leivitys. Asettele pohja kakkuvuokaan. Kostuta omename­hulla. Levitä rahkatäyte päälle ja paina kanneksi toinen kakkulevy. Peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
  8. Koristele kakku. Levitä kakun päälle puolukkahilloa ja puolukoita.
  9. Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Lisää hillosokeri. Jäähdytä muutama minuutti. Levitä neste puolukoiden päälle.
  10. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla