Täytteenä kinuskia ja kermaa, päällä puolukoita. Niistä on syksyn herkullisin kakku tehty!
Pohja
3 munaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl ohrakasta tai perunajauhoja
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte
4 liivatelehteä
1 tlk (250 g) rahkaa
1 tlk ( 2 dl) kinuskikastiketta
1 dl kiehuvaa omenamehua
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
Kostutus
2–3 rkl omenamehua
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Pinnalle
2 dl puolukkahilloa
2 dl puolukoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl omenamehua
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Asettele irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 27 senttiä) pohjalle leivinpaperi. Leivitä reunat.
- Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi yhdistetyt kuivat aineet kevyesti vaahtoon. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
- Paista kakkupohja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia. Kumoa kakku jäähtymään.
- Valmista täyte. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä rahka ja kinuskikastike.
- Kuumenna mehu ja lisää hyvin puristetut liivatteet mehuun liukenemaan. Kaada vähän jäähtyneenä rahkaseokseen.
- Vatkaa kerma, makeuta sokerilla ja lisää täytteeseen.
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Pyyhi irtopohjavuoasta leivitys. Asettele pohja kakkuvuokaan. Kostuta omenamehulla. Levitä rahkatäyte päälle ja paina kanneksi toinen kakkulevy. Peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
- Koristele kakku. Levitä kakun päälle puolukkahilloa ja puolukoita.
- Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Lisää hillosokeri. Jäähdytä muutama minuutti. Levitä neste puolukoiden päälle.
- Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.
Seuraa meitä Facebookissa