
Tämä pashakakku kruunaa pääsiäisen – tai muun keväisen – jälkiruokapöydän.
Pohja
- 2 munaa
- ¾ dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
Täyte
- 3 liivatetta
- 1 prk (250 ml) Flora vispiä tai kuohukermaa
- 1 prk (250 g) rahkaa
- 1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1 ps (200 g) pehmeitäaprikooseja
- ½ dl appelsiinimehua
- ½ dl aprikoosihilloa
Koristeeksi
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- nonparelleja, pääsiäisrakeita tai sulaan suklaaseen kastettuja aprikooseja
Katso yli 20 pääsiäisen reseptiä tästä.
- Leivo kakkupohja irtopohjavuokaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Levitä taikina leivitetyn
irtopohjavuoan pohjalle. - Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5–10 minuuttia. Jäähdytä pohja ja valmista täyte.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora vispi tai kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka, appelsiinituorejuusto ja sokeri.
- Kuumenna appelsiinimehu kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää appelsiinimehuun liukenemaan.
- Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä rahkamassaan. Saksi puolet pussin aprikooseista pieniksi paloiksi ja sekoita massaan.
- Levitä aprikoosihillo jäähtyneen kakkupohjan päälle. Levitä rahkamassa kakun päälle. Anna hyytyä ja mehustua viileässä vähintään 4 tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
- Koristele pinta nonparelleilla, pääsiäisrakeilla tai kuivatuilla aprikooseilla, jotka on kastettu sulaan suklaaseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa