Tämä pashakakku kruunaa pääsiäisen – tai muun keväisen – jälkiruokapöydän.

Pohja

  • 2 munaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Täyte

  • 3 liivatetta
  • 1 prk (250 ml) Flora vispiä tai kuohukermaa
  • 1 prk (250 g) rahkaa
  • 1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 ps (200 g) pehmeitäaprikooseja
  • ½ dl appelsiinimehua
  • ½ dl aprikoosihilloa

Koristeeksi

  • nonparelleja, pääsiäisrakeita tai sulaan suklaaseen kastettuja aprikooseja

Katso yli 20 pääsiäisen reseptiä tästä.

  1. Leivo kakkupohja irtopohjavuokaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Levitä taikina leivitetyn
    irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5–10 minuuttia. Jäähdytä pohja ja valmista täyte.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora vispi tai kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka, appelsiinituorejuusto ja sokeri.
  4. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää appelsiinimehuun liukenemaan.
  5. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä rahkamassaan. Saksi puolet pussin aprikooseista pieniksi paloiksi ja sekoita massaan.
  6. Levitä aprikoosihillo jäähtyneen kakkupohjan päälle. Levitä rahkamassa kakun päälle. Anna hyytyä ja mehustua viileässä vähintään 4 tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
  7. Koristele pinta nonparelleilla, pääsiäisrakeilla tai kuivatuilla aprikooseilla, jotka on kastettu sulaan suklaaseen.

Suussa sulava pashakakku

Miksi niin monta rahkatuotetta mainostetaan pashana, vaikka on kysymys aivan muusta? Pasha tehdään valuttamalla neste pois eikä käyttämällä liivatetta. On oikein pashamuotteja tai siivilässäkin voi valuttaa. Resepti on siis rahkaKAKUSTA EIKÄ PASHASTA. Terveisin Oikeaa pashaa joka pääsiäiseksi
Lue kommentti