T√§m√§ pashakakku kruunaa p√§√§si√§isen ‚Äď tai muun kev√§isen ‚Äď j√§lkiruokap√∂yd√§n.

Pohja

  • 2 munaa
  • ¬ĺ dl sokeria
  • ¬Ĺ dl perunajauhoja
  • 1 rkl vehn√§jauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Täyte

  • 3 liivatetta
  • 1 prk (250 ml) Flora vispi√§ tai kuohukermaa
  • 1 prk (250 g) rahkaa
  • 1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 ps (200 g) pehmeit√§aprikooseja
  • ¬Ĺ dl appelsiinimehua
  • ¬Ĺ dl aprikoosihilloa

Koristeeksi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • nonparelleja, p√§√§si√§israkeita tai sulaan suklaaseen kastettuja aprikooseja

Katso yli 20 pääsiäisen reseptiä tästä.

  1. Leivo kakkupohja irtopohjavuokaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Levitä taikina leivitetyn
    irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5‚Äď10 minuuttia. J√§√§hdyt√§ pohja ja valmista t√§yte.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora vispi tai kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka, appelsiinituorejuusto ja sokeri.
  4. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää appelsiinimehuun liukenemaan.
  5. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä rahkamassaan. Saksi puolet pussin aprikooseista pieniksi paloiksi ja sekoita massaan.
  6. Levitä aprikoosihillo jäähtyneen kakkupohjan päälle. Levitä rahkamassa kakun päälle. Anna hyytyä ja mehustua viileässä vähintään 4 tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
  7. Koristele pinta nonparelleilla, pääsiäisrakeilla tai kuivatuilla aprikooseilla, jotka on kastettu sulaan suklaaseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi niin monta rahkatuotetta mainostetaan pashana, vaikka on kysymys aivan muusta?

Pasha tehdään valuttamalla neste pois eikä käyttämällä liivatetta. On oikein pashamuotteja tai siivilässäkin voi valuttaa.

Resepti on siis rahkaKAKUSTA EIK√Ą PASHASTA.

Terveisin

Oikeaa pashaa joka pääsiäiseksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla