Tämä pashakakku kruunaa pääsiäisen – tai muun keväisen – jälkiruokapöydän.

Pohja

  • 2 munaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Täyte

  • 3 liivatetta
  • 1 prk (250 ml) Flora vispiä tai kuohukermaa
  • 1 prk (250 g) rahkaa
  • 1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 ps (200 g) pehmeitäaprikooseja
  • ½ dl appelsiinimehua
  • ½ dl aprikoosihilloa

Koristeeksi

  • nonparelleja, pääsiäisrakeita tai sulaan suklaaseen kastettuja aprikooseja

Katso yli 20 pääsiäisen reseptiä tästä.

  1. Leivo kakkupohja irtopohjavuokaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Levitä taikina leivitetyn
    irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5–10 minuuttia. Jäähdytä pohja ja valmista täyte.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora vispi tai kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka, appelsiinituorejuusto ja sokeri.
  4. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää appelsiinimehuun liukenemaan.
  5. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä rahkamassaan. Saksi puolet pussin aprikooseista pieniksi paloiksi ja sekoita massaan.
  6. Levitä aprikoosihillo jäähtyneen kakkupohjan päälle. Levitä rahkamassa kakun päälle. Anna hyytyä ja mehustua viileässä vähintään 4 tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
  7. Koristele pinta nonparelleilla, pääsiäisrakeilla tai kuivatuilla aprikooseilla, jotka on kastettu sulaan suklaaseen.
Vierailija

Suussa sulava pashakakku

Miksi niin monta rahkatuotetta mainostetaan pashana, vaikka on kysymys aivan muusta? Pasha tehdään valuttamalla neste pois eikä käyttämällä liivatetta. On oikein pashamuotteja tai siivilässäkin voi valuttaa. Resepti on siis rahkaKAKUSTA EIKÄ PASHASTA. Terveisin Oikeaa pashaa joka pääsiäiseksi
Lue kommentti

Marenkilevyistä, kinuskivaahdosta ja raparperista koostuva pavlova on ihana herkku kevään ja kesän kahvipöytään.

Raparperipavlova

12 palaa

  • 7 kananmunanvalkuaista
  • 3 dl sokeria
  • ½ rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)

Täyte

  • 2–3 raparperinvartta
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g rahkaa
  • ½ dl kinuskikastiketta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (½ dl kinuskikastiketta)
  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 135 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeri vähitellen. Vaahdota seos niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.
  3. Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita.
  4. Levitä vaahdosta kaksi kiekkoa (läpimitta 24 cm) kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista marenkeja 1 tunti, vaihda peltien paikkaa ja paista vielä 30 minuuttia. Kytke uunista virta ja jätä marengit jälkilämpöön tunniksi tai pitempäänkin, jos marengit eivät ole rapeutuneet. Jäähdytä marengit.
  5. Kuori ja pätki raparperinvarret 5 cm:n pätkiksi. Lisää raparperit ja vesi kuumalle paistinpannulle. Anna veden haihtua ja ripottele palojen päälle sokeria. Jäähdytä palat.
  6. Vaahdota kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja kinuskikastike.
  7. Kokoa kakku. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä kinuskikerma ja puolet raparpereista marenki-levyn päälle. Nosta sen päälle toinen marenkilevy ja muotoile loppu kermavaahto ja raparperit keoksi marengin päälle.
  8. Valuta kuorrutuksen päälle kinuskikastiketta.

Suloiset macaron-minileivokset tehdään mantelijauhosta, joten ne ovat ovat gluteenittomia.

Macaron-minileivokset

16 kpl

  • 150 g mantelijauhetta
  • 3 ½ dl tomusokeria
  • 2 tl perunajauhoa
  • 3 valkuaista
  • ½ dl sokeria
  • 1⁄4 tl suolaa
  • 1 tl haluamasi väristä, jauhemaista elintarvikeväriä

Täyte

  • esim. sitruunatuorejuustoa, lemon curd -tahnaa tai hasselpähkinälevitettä
  1. Kuumenna uuni 130 asteeseen.
  2. Siivilöi mantelijauhe tiheän siivilän läpi. Mantelijauhetta jää jäljelle noin 125 g. Ota talteen karkea mantelijauhe ja käytä se jossain muissa leivonnaisissa. Sekoita hienon mantelijauheen joukkoon tomusokeri ja perunajauho.
  3. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja suola sekä elintarvikeväri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on notkeaa ja kiiltävää. Siivilöi manteli-tomusokerijauhelma valkuaisvaahdon joukkoon.
  4. Lusikoi taikina pursotuspussiin. Purista pussista leivinpaperin päälle pieniä, noin 3 senttiä halkaisijaltaan olevia kuoria. Anna kuorien kuivua huoneenlämmössä puolen tunnin ajan ennen paistoa.
  5. Paista macaroneja uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kuoret ja irrota ne varovaisesti uunipelliltä.
  6. Macaronien täytteeksi sopivat esimerkiksi sitruunatuorejuusto, valmis lemon curd -sitruunatahna ja hasselpähkinäkaakaolevite. Levitä täytettä macaronin tasaiselle pinnalle ja paina varovasti toinen kuori kanneksi.