2 dl maitoa25 g tuorehiivaa½ tl suolaa1 dl sokeria2 tl kardemummaa1 munanoin 7 dl vehnäjauhoja1 dl voita sulatettuna
Täyte1 prk (250 g) maitorahkaa2 munaa1 dl sokeria1 rkl vaniljasokeria1 dl mantelirouhetta1 tlk (425/250 g) aprikooseja valutettuna tai 2 dl pehmeitä, kuivattuja aprikooseja
Voiteluun1 muna

Valmista pullataikina. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kardemumma ja muna sekä puolet jauhoista. Vatkaa puuhaarukalla. Alusta joukkoon loput jauhot ja lisää jäähtynyt voi loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa kuplat pois. Ota taikinasta noin 1/3 erilleen. Kauli loppu taikina noin 24 x 32 sentin vuokaan sopivaksi. Voitele vuoka ohuelti öljyllä ja nosta taikina vuokaan.

Pyörittele lopusta taikinasta ohuita nauhoja, kiedo ne toistensa ympärille ja aseta piiraan reunoille. Kiinnitä nauhat cocktailtikuilla paikoilleen. Voitele reunukset munalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valmista täyte. Sekoita rahkaan munat, sokerit ja mantelirouhe. Kuutioi hyvin valutetut tai kuivatut aprikoosit ja lisää täytteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaada täyte vuokaan. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista 30–40 minuuttia. Irrota cocktailtikut. Anna piirakan jäähtyä täysin ja paloittele terävällä veitsellä 12 osaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla