4 annosta

4 dl paloiteltuja tatteja  (tai noin 1 dl kuivattuna)
3 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä, esim. Risella
n. 5 dl kanalientän.
3 dl valkoviiniä1
½ dl ruokakermaa
1½ rkl maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
parmesaanijuustoa

  1. Jos käytät pakastettuja tai säilöttyjä sieniä, sulata tai valuta ne. Jos käytät kuivattuja tatteja, liota niitä runsaassa vedessä 20 minuuttia.
  2. Paista sienet voissa napakoiksi.
  3. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  4. Kuullota sipulit kattilassa. Lisää riisi ja sekoita hyvin.
  5. Kaada kattilaan vähitellen kanalientä ja viiniä koko ajan sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kypsää. Jos käytät kuivattuja sieniä, lisää ne valutettuina tässä vaiheessa.
  6. Lisää kerma, tuorejuusto ja paistetut sienet sekä hienonnettu timjami.
  7. Ripottele ennen tarjoilua pinnalle runsaasti raastettua parmesaania.