4 annosta

noin ½ l tatteja paloiteltuna
300 g palsternakkaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä tai voita paistamiseen
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kuumaa kana- tai kasvislientä
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
mustapippuria myllystä
suolaa
persiljaa

Tarjoiluun
paahdettuja patonkiviipaleita

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Paista sienistä kosteus. Lisää kattilaan rasva sekä paloiteltu palsternakka ja sipulit.
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kuuma liemi vähitellen ja sekoita puukauhalla.
  3. Lisää joukkoon kerma ja anna kiehua alhaisella lämmöllä vähintään 15 minuuttia.
  4. Mausta  mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku. Lisää lopuksi persiljasilppua.
  5. Soseuta keitto joko karkeaksi tai samettisen sileäksi.
  6. Tarjoa keiton kanssa paahdettuja patonkiviipaleita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla