Kullanruskeaksi paistetut tomaatit sopivat lisukkeeksi tai kevyeksi kasvisruuaksi.

3–4 isoa pihvitomaattia
1 kananmuna
½ dl maitoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1 ¼ dl vehnäjauhoja
6 suurta basilikanlehteä hienonnettuna

Lisäksi:
Noin 3dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 ½–2 dl auringonkukkaöljyä

  1.  Leikkaa tomaatit noin 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi.
  2. Vispaa taikinaa varten kevyesti muna ja maito, lisää suola, pippuri ja murskattu valkosipuli. Sekoittele joukkoon jauhot vähitellen, ja lisää lopuksi basilika.
  3. Kaada paistinpannun pohjalle noin ½ cm öljyä ja kuumenna se.
  4. Leivitä viipaleet yksitellen pyörittelemällä ne ensin taikinassa ja sen jälkeen suolalla maustetuissa korppujauhoissa.
  5. Paista tomaatteja keski­lämmöllä 2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes leivitys on rapea ja kauniin kullanruskea. Nosta talouspaperille hetkeksi, jotta enin rasva imeytyy pois.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla