
Einespuurot yllättivät ET:n makuraadin kotoisalla herkullisuudellaan, mutta moitteita ne saivat suolaisuudestaan. Mustikka-grahampuuro ei maistunut.
Ohrapuuro
Saarioinen, 300 g/ 1,85 e. Vesi, ohrasuurimot, maitojauhe, kasviöljy, suola, muunnettu tapiokatärkkelys, sokeri ja suola 0,5 %.
Kiva rakenne, ryynit tuntui vatmukavilta suussa. Suolaisempaa kuin omat puuroni. Tykkään mutta kotitekoinen on parempaa. Hyvä korvike itsetehdylle, aina ei jaksa haudutella. Mainio lounas kiisselin kanssa. Ylivoimainen tässä testissä!
* * * *
Perinteinen riisipuuro
Lieksan laatuherkut, 300 g/ 1,39 e. Homogenoimaton täysmaito, riisi, voi ja suola 0,4%.
Perinteisen täyteläinen maku. Riisin napakka rakenne säilynyt, hyvä purutuntuma. Itse keittäen ei saisi parempaa. Suussa sulava koostumus, mutta suolaa reilusti. Kävisi vaikka joulupuurosta. Hienoa, että on valmistettu homogenoimattomasta maidosta.
* * * *
Voittaja - Perinteinen mannapuuro
Kokkikartano, 300 g/ 2,10 e. Vähälaktoosinen maito, vesi, mannasuurimot,
kerma, voi, suola 0,6 %.
Lempeän kermainen maku. Suutuntuma kuin samettia. Kuin ennen vanhaan kotona. Tämä parantaa elämässä kaiken! Todellista lohturuokaa, mummon keittämän makuista. Hyvää vatsalle. Tämän jälkeen tulisi hyvin uni. Mainio pikalounas kiisselin kanssa.
* * * * *
Puolukkavispipuuro
Riitan herkku, 150 g/ 0,81 e. Vesi, puolukka, sokeri, mannasuurimot.
Ihanan kirpeä, aito puolukan maku, sokeria sopivasti. Mukana oikeasti marjoja. Rakenne kivan löysä, yleensä valmisvispipuurot pitää lähes veitsellä leikata. Suussasulava, pehmeä, mieto. Maistuisi illalla, kun tekee mieli jotain hyvää. Niin superhyvää, että liian pieni rasia. Näppärä annospakkaus.
* * * *
Mustikka-grahampuuro
Saarioinen, 270 g/ 1,75 e. Vesi,
grahamjauho (kokojyvävehnä), mustikka 16 %, sokeri, suola 0,3 %.
Aidon mustikkaisen makuista ja pehmeää. Lievästi makeaa, sopisi jälkiruuaksi. Graham on yllättävän pehmeän makuista. Lempeä väri, mutta makeus tyrmää. Muistumia lapsuuden puuropainajaisista. Ei lainkaan minun makuuni. Epämääräisen tuntuista, mutta kyllähän tätäkin syö. Sopivan notkea. Tarpeeksi mustikkaa.
* * *
Tee itse:
Samettinen kuitupuuro
kahdelle
½ l maitoa tai vettä
2 ½ dl kaurahiutaleita
joiden seassa leseitä
(esim. Nallen Kunto Kaura)
ripaus suolaa
Lisänä
mustikoita tai muita marjoja
1. Kuumenna neste ja sekoita joukkoon hiutaleet.
2. Hauduta viitisen minuuttia välillä sekoittaen.
3. Mausta suolalla ja nauti mustikoiden kanssa.
Kokeile sekoituksia. Monissa tuotteissa on hiutaleiden joukossa
leseitä, kuivattuja marjoja, omenaa tai vaikkapa kanelia.
Suklaakastiketta vai voisilmä - miten sinä maustat puurosi?