Värikäs vahakangas tuo kesäfiiliksen eikä haittaa, vaikka vähän läikkyy. Kokeile vahakangasta myös tuolin päällysteenä!

Näin hoidat vahakankaita

Vahakankaiden pinta on huokoinen, ja se saattaa imeä itseensä tahroja. Parasta on siis pyyhkäistä tahrat tuoreeltaan kostealla liinalla.

Lue vaha-, kerni- ja akrylaattikankaiden hoito-ohjeet huolellisesti.

Osa kankaista voidaan pestä 40 asteen hienopesuohjelmalla ilman linkousta, mutta osa sallii vain kevyen pyyhkimisen tai suihkutuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hoito-ohjeesta selviää myös vahakankaan silittäminen. Vahakangas pitää silittää nurjalta puolelta ja erittäin pienellä lämmöllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vahakangasta ei kannata sijoitaa paikkaan, jossa se toistuvasti altistuu kuumuudelle ja suoralle auringonvalolle. Tällöin pinta kellertyy helposti.

Vahakankaan pinta on myös yllättävän arka kuumuudelle (esim. kuumille kattiloille ja pannuille). Käytä siis aina alustaa.

Verhoile tuoli!

Pehmeä vahakangas taipuu myös tuolien verhoiluun.

Ruutu on klassinen kuosi vahakankaissa, 4 e/m,Eurokangas. Mustavalkoinen Pop-kerni­kangas kulkee läpi sesongin, 25 e/m, Finlayson.
Circle-kernikangas sopii rapuiltoihin, 15 e/m, Eurokangas.

Vahakankailla ja vahakankailla on eroa.
Uudet ovat todella vahapinnoitettuja kankaita, ohuita ja laskeutuvia. Ostin Marimekon Lumimarjaa pöydälleni. Kun myyjä mittasi sopivan palan, hän leikkasi vähän matkaa kangasta ja sitten repäisi, aivan kuin ennen kangaskaupan pakasta repäistiin.
Entisajan tönkkö vakstuuki ei olisi revennyt.
Ei kukaan ole arvostellut liinaani mauttomaksi. :)

Jo kaupassa kääritytän vahakankaan löysälle rullalle, ettei taitoksia synny. Pitää olla nopea, ettei myyjä ehdi taitella kangasta pilalle. Jos kotona säilytän vahakangasliinaa, käärin sen jonkin rullan päälle. Paremman puutteessa teippaan vaikka maalarinteipillä talouspaperirullien pohjista putken. Silittämään en ryhdy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla