Lähiruokaa on helppoa ja vaivatonta kasvattaa ruukuissa ja astioissa. Toukokuun alku on hyvä aika kylvää siemenet.

Ruukussa ja laatikossa viljelyn edut

  • Kasvualusta on kunnossa heti kun astian täyttää hyvällä mullalla.
  • Maan lämpenemistä ei tarvitse odottaa, maata ei tarvitse muokata eikä rikkaruohoistakaan ole haittaa.
  • Tarhurin ei tarvitse edes ydinkeskustassa miettiä, kulkeutuuko maaperästä raskasmetalleja kasviksiin. Ilman kautta tulevat epäpuhtaudet lähtevät, kun kasvikset huuhdotaan kunnolla.

- Yrtit, salaatit, pinaatit, tomaatit, kurkut ja monet muut hyötykasvit viihtyvät parvekkeella, kerrostalon tai rivitalon pihalla, jopa katolla kaupungin sydämessä, kun ne saavat riittävästi valoa ja huolenpitoa, kertoo Marttaliiton varatoiminnanjohtaja Asta Kuosmanen.

- Haluamme kannustaa ja opastaa ihmiset hyötyviljelyn saloihin. Martoissa uskotaan, että ympäristöjärjestö Dodon visio, jossa ”Tulevaisuuden kaupungit vihertävät kattopuutarhoineen, hedelmäpuubulevardeineen ja marjapensaspuistoineen”, rakennetaan ruukku ja laatikko kerrallaan.

Dodo on vuonna 1995 perustettu ympäristöjärjestö, joka on erikoistunut kaupunkiviljelyhankkeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Marttapiirit ympäri Suomen järjestävät viikosta 18 kaikille avoimia Kauha & kukkaro -tapahtumia, joissa puhutaan hyötykasvien viljelystä ja annetaan vinkkejä oman sadon kasvattamiseen.  Tapahtumien ja luentojen tarkat ajat ja paikat löytyvät piirien kotisivuilta www.martat.fi/piirit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisätietoja: Marttaliitto ry

Lue myös:

Näin onnistut taimien kasvatuksessa

Villiyrteistä ruokaa

Aiheeseen liittyviä kirjoja esittelyssä

Perunaa ämpärissä


Sisältö jatkuu mainoksen alla