Seniorikännykässä pitää olla selkeä näyttö ja hyvin erottuvat näppäimet. Kameraa tai nettiselainta ei kaivata, mutta hädän hetkellä hälyttävä turvapainike puhelimessa saisi olla. Testasimme viisi seniorimallia. Lue myös kännykkäsanasto!

Kun sopiva kännykkä on löytynyt, kannattaa varmistaa, että se palvelee käyttäjäänsä mahdollisimman hyvin. Näillä vinkeillä vältät pahimmat karikot.

Lue testin tulokset ET-lehdestä 19!

Kännykkäsanasto

GSM
Maailmanlaajuinen matkapuhelinjärjestelmä (Global System for Mobile Communications).
GPRS
Yleisin GSM-verkossa käytettävä pakettikytkentäinen datayhteys, jolla pääsee internettiin (General Packet Radio Service).
3G
GSM:ää seuraava matkapuhelinteknologia (myös UMTS eli Universal Mobile Telecommunications System).
SIM-kortti
Henkilökohtainen liittymäkortti eli SIM-kortti (Subscriber Identity Module) on sirukortti, jolle on upotettu pieni tietokone. SIM-korttia käytetään matkapuhelinliittymän tilaajan tunnistamiseen ja paikkatietojen selvittämiseen. 
PIN-koodi
PIN-koodi (4–8 numeroa) suojaa SIM-korttia luvattomalta käytöltä (Personal Identification Number). Jos PIN-koodi näppäillään väärin kolme kertaa peräkkäin, puhelin lukittuu. Silloin tarvitaan PUK-koodia, jonka saa soittamalla oman matkapuhelinoperaattorin asiakaspalveluun.
Prepaid
Yleisnimi kuukausimaksuttomalle, etukäteen maksettavalle matkapuhelinliittymälle. Liittymän käytöstä ei lähetetä laskua, vaan lisää puheaikaa voi ostaa esimerkiksi latausseteleillä.
SMS
Perinteinen tekstiviesti (Short Message Service).
MMS
Standardi, joka mahdollistaa tekstiä, ääntä, kuvia ja videotiedostoja sisältävien viestien lähettämisen langattomien välillä (Multimedia Messaging Service). Multimediaviesti, esimerkiksi kännykän kameralla napatun kuvan lähettäminen viestinä ystävän matkapuhelimeen.
Saldomuistutus
Erikseen ostettava matkapuhelinliittymän lisäpalvelu, jolla voi asettaa matkapuhelinlaskulleen saldorajan.
Älypuhelin
Matkapuhelin, jossa on (kämmen)tietokonetta muistuttavia ominaisuuksia ja käyttöjärjestelmä.
Bluetooth
Langaton tiedonsiirtotekniikka, joka korvaa kaapelit esimerkiksi matkapuhelimen ja tietokoneen välillä. Molemmissa liitettävissä laitteissa on oltava bluetooth-ominaisuus.
WAP
Tekniikka, joka mahdollistaa internetin tapaisten palveluiden käytön matkapuhelimessa. Palveluiden käyttöön tarvitaan WAP-selain (Wireless Application Protocol).
Tukiasema
Matkaviestinverkon tai langattoman verkon lähetin – vastaanotinasema, johon matkaviestimet ja verkkokortit ovat radioyhteydessä.
Simpukkapuhelin
Matkapuhelin, jonka voi taittaa linkkuveitsen lailla pienemmäksi silloin, kun sillä ei puhuta. Edellisen aukeaman puhelimista Doro PhoneEasy 410gsm on simpukkamallia.
Liukukansi
Kännykkä, jossa näppäimistö liukuu piiloon näytön alle. Esimerkiksi edellisen aukeaman Emporia Life Plus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla