Persoonallisella rintarossilla saa uutta ilmettä takkiin, laukkuun tai hattuun. Materiaalia tarvitaan vain vähän. Oluttölkin nipsuilla ja vetoketjulla pääsee jo pitkälle.

Nipsurossi

Ohje Saija Flinkkilä.
Tee näin
1. Käytä yhteen työhön samanmuotoisia nipsuja. Jos niissä on teräviä kiinnityslenkkejä, katkaise tai taivuta ne nipsujen taakse sivuleikkureilla tai pihdeillä.
2. Aloita virkkaamalla yksi kiinteä silmukka ­ensimmäisen nipsun kantaosan reikään.
3. Aseta seuraava nipsun kantaosa ensimmäisen nipsun vetolenkin päälle. Virkkaa päällekkäin olevista rei’istä nipsut yhteen kolmella kiinteällä silmukalla.
4. Jatka asettamalla aina seuraava nipsu edellisen alle ja virkkaamalla eteenpäin.
5. Kun työssä on 12 nipsua, yhdistä ne ympyräksi virkkaamalla viimeinen nipsu yhteen ensimmäisen nipsun kanssa.
6. Jatka virkkaamalla muodostuneen nipsu­renkaan keskelle kiinteitä silmukoita joka toiseen edellisen kerroksen silmukkaan ympyränä, ­kunnes työn keskusta on virkattu umpeen.
7. Katkaise lanka jättämällä noin 30 cm ompelu­varaa. Vedä viimeisen silmukan läpi ja ompele ­samalla langalla ensin nappi työn keskelle ja ­sitten hakaneula työn taakse. Päättele.

Tarvikkeet

  • 12 nipsua eli juomatölkin vedintä
  • keskipaksua puuvillalankaa, esimerkiksi Coats Catania
  • virkkuukoukku nro 2,5
  • nappi
  • hakaneula

Vetoketjukukka

Ohje Coats. (Pääkuvassa vihreä)
Tee näin
1. Avaa vetoketju ja leikkaa ylä- ja alapäätteet pois. Käsittele leikatut päät liekillä, jotteivät ne purkaannu.
2. Muotoile vetoketjunauhasta viisi terälehteä käännellen nauhaa ristikkäin kohti keskustaa. ­Pidä ketjun hammastus ulospäin. Tee jokaisesta terälehdestä vähän erikokoinen. Käytä koko nauha terälehtien muotoiluun.
3. Ompele kukan keskusta kiinni muutamalla pistolla.
4. Tee toinen viiden terä­lehden kukka niin, että se on vähän pienempi kuin ensimmäinen ja sinulle jää vetoketjunauhaa noin 15 cm jäljelle. Ompele kukan keskusta kiinni ja kiinnitä ensimmäiseen kukkaan.
5. Kierrä päällimmäisen kukan jäljelle jäänyt ­vetoketjunauhan pää kukan keskustaksi. Kiinnitä langalla ommellen pieniä pistoja. Kiinnitä rinta­koruneula takapuolelle.    

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tarvikkeet

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 75cm vetoketju
  • ompelulankaa
  • silmäneula
  • rintakoruneula

Kiinnitä rossit vanhoihin kortteihin tai muihin värikkäisiin pahveihin ja lahjapaketti on valmis. Nipsurossi on helppo ja kevyt lähettää vaikka kirjeessä.

Vaihtamalla langan ja napin väriä nipsurossi tulee aivan eri näköiseksi. Ja tölkkinipsuissakin on väri- ja kokovaihtelua!

Nipsurossin virkkaus, kuvassa on rossin alapuoli.

Aloita virkkaamalla yksi kiinteä silmukka ensimmäisen nipsun kantaosan reikään.

Aseta seuraava nipsun kantaosa ensimmäisen nipsun vetolenkin päälle. Virkkaa päällekkäin olevista rei’istä nipsut yhteen kolmella kiinteällä silmukalla.

Jatka asettamalla aina seuraava nipsu edellisen alle ja virkkaamalla eteenpäin.

Rintarossi ohjeet löytyvät ETUSIVULTA TEE ITSE ohjeista.

Itse löysin vetoketjuja "halvalla" kirpputorilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla