Aidosta villalangasta neulotut kätevät pilkkilapaset pitävät niin kalastajan kuin muidenkin ulkoilijoiden näpit lämpöisinä.

Lapasen kämmenpuolen aukosta ja peukalon aukosta saat sormet esille – kätevää pilkkijälle tai vaikka koiranulkoiluttajalle! Paksusta villalangasta lapaset valmistuvat parissa illassa.

Koko: naisen (miehen)
Tarvikkeet: 100 g harmaata villalankaa.
Sukkapuikot nro 5 ja 5½.
Tiheys: 15 s = 10 cm.

Vasen lapanen:
Luo 36 (40) s ja jaa s:t tasan 4 puikolle = 9 (10) s / puikko. Neulo suljettuna neuleena puikoilla nro 5 joustinneuletta 1 oikein 1 nurin, 2 cm. Vaihda puikot nro 5½ ja neulo sileää neuletta 10 (11) cm. Neulo 1. puikko ja neulo toista puikkoa kunnes jäljellä on 7 s, neulo nämä 7 s erivärisellä langanpätkällä peukaloa varten ja jatka sitten harmaalla kaikilla silmukoilla, värilanka puretaan lopuksi pois. Neulo sileää neuletta 4 (5) cm. Päätä nyt kämmenpuolelta 1. ja 2. puikon s:t = 18 (20) s ja jätä työ odottamaan. Luo uudelle puikolle 18 (20) s ja neulo avoimena neuleena sileää neuletta (oikein oikealla ja nurin nurjalla) 2 cm.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Neulo nyt nämä uudet s:t kämmenpuolella päätettyjen tilalle ja neulo taas kaikilla 36 (40) s:lla sileää neuletta 7 (8) cm ja kavenna sitten kärki. Kärkikavennukset neulotaan nauhakavennuksina lapasen sivuilla: neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 o, neulo ylivetämiskavennus (= nosta 1 s neulomatta, 1 o, vedä neulomatta nostettu s yli) ja kavenna 2. puikon ja 4. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, neulomalla 2 s oikein yhteen, neulo viimeinens o. Kavennusten väliin jää siis 2 s kummassakin sivussa. Neulo näin ja kavenna joka kerroksella, kunnes jäljellä on vain 4 s, katkaise lanka ja vedä langanpää silmukoiden läpi, kiristä ja päätä nurjalle

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Peukalo:
Pura erivärinen lanka ja poimi s:t: 7 + 7 s ja 1 s kummastakin sivusta = 16 s ja neulo 2 krs sileää neuletta suljettuna neuleena. Päätä nyt peukaloaukkoa varten 8 s peukalon kämmenen puolelta ja luo vastaavasti 8 uutta s puikolle, päätettyjen tilalle. Jatka kaikilla 16 s:lla sileää neuletta yhteensä 5 (6)cm ja kavenna peukalon kärki. Jaa peukalon s:t kahtia sivuilta ja kavenna molemmissa sivuissa nauhakavennukset kuten lapasen kärjessä, mutta ilman sivusilmukoita kavennusten välissä.

Neulo oikea lapanen kuten vasen mutta neulo nyt peukalo 1. puikon alkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla