Inspiroidu ruusuista ja toteuta romanttisia ideoita omaksi tai ystävän iloksi.

POTPOURRIA TERÄLEHDISTÄ

KERÄÄ puutarhasta ruusun terälehtiä ja nuppuja tuoksua tuomaan. Laita terälehdet maljaan kuivumaan. Kääntele terälehtiä päivittäin, jotta ne kuivuvat tasaisesti. Voit vahvistaa potpourrin tuoksua muutamalla tipalla eteeristä ruusuöljyä. Voimakkaimmin tuoksuvat monet pensasruusut, kuten tuttu kurtturuusu.

KYNTTILÄT KAHVIKUPISSA

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

VALA parittomiin kahvikuppeihin ruusulle tuoksuvia kynttilöitä. Sulata kynttilämassa vesihauteessa. Värjää sula seos kynttilävärillä hennon vaaleanpunaiseksi ja tipauta muutama tippa eteeristä ruusuöljyä tai kynttilätuoksua seokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

KAADA massa kuppeihin ja aseta metallituellinen,vahattu kynttilälanka pystyyn kupin keskelle. Voit käyttää myös sydänlankaa, jonka sidot puiseen grillivarrastikkuun, asetat poikittain kupin reunalle ja langanpään vahaan. Käytä kupin halkaisijalle tarpeeksi paksua kynttilälankaa. Anna jähmettyä.

VINKKI: Loput kynttilävahat kupin reunoilta saa helposti irti, kun laitat sen hetkeksi pakastimeen ja rapsutat vahaa vaikka veitsenkärjellä.

KANGASRUUSU RINTAROSSIKSI

LEIKKAA pitkä, kapea kangaskaistale. Vinoon leikattu asettuu luonnollisemmin. Sopivia kankaita ovat muun muassa silkki, tylli, puuvilla ja ohut pellava. Ruusun voi tehdä kaksinkertaisena, varaa silloin tuplaleveys kangasta. Myös kankaan paksuus vaikuttaa tarvittavaan kangasmäärään.

OMPELE kaistaleen reunaan koneella poimutikit tai käsin lyhyitä harsimapistoja. Kiristä lankaa varovasti, jolloin kangas poimuttuu.

RULLAA ruusun muotoon ja ompele kiinni. Ompele taakse hakaneula tai rintakorupohja.

KOROSTA KIRJONNALLA

KOROSTA ruusukuvioita kankaaseen sopivalla muliinilangalla, jonka säikeiden määrän valitset kankaan paksuuden mukaan. Mallityön kuviot on tehty kolmella säikeellä paksuun thaisilkkiin.

KÄYTÄ erilaisia pistoja, kuten laaka-tikki- ja varsipistoja, nuolenpääpistoilla muodostettua lehtikuviota tai häive-ompelua. Kirjonnalla voit korostaa kuvioita niin pöytäliinoista, tableteista kuin tyynyistäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla