
Osa säilyttää kananmunat jääkaapissa, koska uskoo välttyvänsä ruokamyrkytyksiltä. Osa taas huoneenlämmössä, koska maku pysyy parempana. Huoneenlämmössä munia voi maustaa vaikka kanelipedin päällä.
Kananmuna imee tehokkaasti makuja kuorensa läpi. Makuvivahteita saat raakoihin muniin esimerkiksi timjamista, kanelista tai kardemummasta. Tee näin:
Ota kananmunat kaupan kennosta.
Laita tiiviin, kannellisen lasipurkin pohjalle haluamaasi maustetta; esimerkiksi kanelia.
Nostele pari, kolme munaa kanelien päälle ja sulje purkki.
Kun käytät munia esimerkiksi leivonnassa tai juomissa, saat kanelin vivahteen ihanasti esiin.
Englantilaisen tutkimuksessa yhtä satsia munia säilytettiin kaksi viikkoa kuusiasteisessa jääkaapissa ja toista satsia huoneenlämmössä. Kun munaerien bakteerikanta tutkittiin sen jälkeen, ei kummassakaan erässä ollut bakteereita. Kananmunien säilyvyys oli siis yhtä hyvä.
Lähde: www.dailymail.co.uk
Olen aina säilyttänyt munat jääkaapissa.Mutta makua munaan tuntuu aika omituiselta,eikö vain olisi helpompi lisätä, vaikka kaneli suoraan sinne leivontataikinaan!
Niin sitä me oikeat leipojat ajattelemme, mutta nämä jotka haluavat tehdä uutta ja mieluummin kaikkein erikoisinta ja typerää, he voivat maustaa kuorellisia munia vain vaikean kautta.
Olen aina säilyttänyt munat jääkaapissa.Mutta makua munaan tuntuu aika omituiselta,eikö vain olisi helpompi lisätä, vaikka kaneli suoraan sinne leivontataikinaan!
Niin sitä me oikeat leipojat ajattelemme, mutta nämä jotka haluavat tehdä uutta ja mieluummin kaikkein erikoisinta ja typerää, he voivat maustaa kuorellisia munia vain vaikean kautta. Tuli mieleeni aprillipila.