Anitra Ahtola, 48, on nykyään tanssikouluyrittäjä. 

Haaveilin oman tanssistudion perustamisesta jo nuorena tyttönä. Vakavasti ryhdyin pyörittelemään asiaa mielessäni 90-luvun loppupuolella. Tein siihen aikaan paljon mallintöitä ja vedin tanssi- ja jumppatunteja.

Olin freelancer ja aina muiden palkkalistoilla. Unelmoin siitä, että saisin pitää kaikkia lankoja omissa käsissäni. Halusin tehdä työtä, jolla on merkitystä: luoda työpaikkoja ja tarjota lapsille liikunnan riemua.

Halusin tarjota liikunnan riemua lapsille.

Esikoiseni Oskar syntyi vuonna 1998. Vauva-arki oli ihanaa, mutta halusin luoda myös omaa uraa. Seuraavana vuonna päätin toteuttaa suunnitelmani ja perustin DCA-tanssikouluni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tiedostin yrittäjän työn riskit, mutta uskalsin silti heittäytyä. Luotin siihen, että kysyntää olisi. Kävin tapaamassa rahoituslaitoksen konsultteja, tein laskelmia ja opettelin yrityksen perustamisen ja pyörittämisen perusteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiedostin yrittämisen riskit.

Löysin sopivat tilat Espoon Mankkaalta. Alkuun tanssikoulun toiminta oli pienimuotoista. Palkkasin muutamia opettajia ja vedin itse joitain tanssitunteja viikossa. Oskarin kanssa kävimme tanssimassa myös yhdessä. Myöhemmin mukaan liittyi Alex, joka syntyi keväällä 2000.

Vuonna 2000 Anitra Ahtola oli tuore yrittäjä ja kahden pienen pojan äiti. Alex syntyi maaliskuussa ja isoveli Oskar puolitoista vuotta aiemmin.
Vuonna 2000 Anitra Ahtola oli tuore yrittäjä ja kahden pienen pojan äiti. Alex syntyi maaliskuussa ja isoveli Oskar puolitoista vuotta aiemmin.

Yrityksen pyörittäminen ja kahden pienen pojan äitiys oli haastavaa, mutta olen aina ollut tehokas aikatauluttaja. Lapset kulkivat mukanani tanssikoululla ja imetin molempia vuoden verran.

Lapseni kulkivat mukanani tanssikoululla.

Myös silloisen puolisoni edellisestä liitosta syntynyt Milla-tytär, joka oli tuolloin neljävuotias, kuului perheeseemme. Se oli onnellista aikaa, täynnä kaikkea uutta ja ihanaa.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 6/2021.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla