1 kg kypsiä tomaatteja2 punaista paprikaa2 sipulia1–2 valkosipulinkynttä1 kokonainen chili 2 dl omenaviinietikkaa2 dl sokeria2 rkl fariinisokeria2 rkl siirappia2 tl suolaa¼ tl kanelia¼ tl kardemummaa¼ tl neilikkaa ¼ tl rouhittua mustapippuria¼ tl valkopippurijauhetta

1. Pese ja lohko tomaatit ja paprikat. Poista paprikoista siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Leikkaa chili kahtia, poista siemenet ja silppua palko hienoksi.

2. Kuumenna kattilan pohjalla etikka, sokerit, siirappi ja mausteet. Lisää joukkoon kasvikset.

3. Hauduta ilman kantta noin 40 minuuttia välillä sekoitellen. Vedä kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

4. Kiehauta ketsuppi ja purkita kuumiin, hyvin pestyihin lasipurkkeihin.