Pohja
200 g leivontamargariinia1 ½ dl ruokosokeria1 muna4 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta
Täyte1 l (600 g) kurpitsapaloja2 dl ruoko- tai fariinisokeria1 ½ tl raastettua sitruunankuorta2 tl kaneliaripaus neilikkaa½ tl suolaa1 dl kuohukermaa4 munaa1 dl pekaanipähkinöitä

Sekoita leivontamargariini ja sokeri. Lisää muna ja kuivat aineet. Painele taikina yhden ison tai kahden pienemmän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista täyte. Keitä kurpitsapalat pehmeiksi, valuta ja soseuta. Lisää massaan sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuorta, mausteet, kerma ja munat.
Kaada täyte piirakkavuokiin ja ripottele pintaan pekaani­pähkinöitä.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.
Tarjoa piirakan kanssa brandyllä ja tomusokerilla maustettua pehmeää kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla