
noin 20 kpl ½ l vettä 1 pala hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa 2 dl kaurahiutaleita 2 dl vehnäjauhoja 2 dl kesäkurpitsaraastetta 1 rkl juoksevaa hunajaa 1 tl rosmariinia 1 ½ tl suolaa noin 6 dl puolikarkeita spelttijauhoja ½ dl juoksevaa margariinia kurpitsansiemeniä
1. Kuumenna neste kädenlämpöiseksi, kuivahiiva vaatii +42 astetta. Liuota hiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin.
2. Sekoita neste, kaurahiutaleet ja vehnäjauho vellimäiseksi. Raasta pala kesäkurpitsaa ja lisää karkea kurpitsaraaste makean hunajan, rosmariinin ja suolan kanssa taikinaan.
3. Alusta mukaan jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia. Lisää lopuksi margariini. Taikina saa olla löysää. Hyvin vaivattuna se irtoaa lopulta käsistä.
4. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa liinan alla puoli tuntia.
5. Pyöritä taikina jauhotetuin käsin sämpylöiksi tai lusikoi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pintaan kurpitsan-siemeniä.
6. Kohota sämpylöitä vielä 10–15 minuuttia ja paista sen jälkeen uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.
VINKKI: Jauhot ja hiutaleet voi korvata valmiilla jauhoseoksella. Kokeile esimerkiksi Kaurainen sämpyläjauho -seosta.