Mustatorvisienet sopivat myös maustamaan leivän.

2 paprikaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl balsamicoa
rouhittua mustapippuria
suolaa
1 l mustatorvisieniä
3 valkosipulinkynttä
tuoretta rosmariinia
maalaisleipää
maustamatonta tuorejuustoa

  • Pese ja lohko paprikat. Poista kannat ja siemenet. Asettele palat pellille leivinpaperille kuoripinta ylöspäin. Paahda paloja grillivastuksen alla tai 250-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia eli kunnes pinta kupruilee.
  • Nosta paprikapalat jäätymään ­kulhoon kannen alle. Vedä terävällä veitsellä kuori haaleista paprikoista. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja balsamicoa sekä rouhittua mustapippuria ja ripaus suolaa.
  • Perkaa sienet. Haihduta sienistä kosteus paistinpannulla. Lisää pannulle oliiviöljyä, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtua tuoretta rosmariinia. Hauduta muutama minuutti.
  • Paahda leipäviipaleet uunissa tai paahtimessa. Sipaise leivän pintaan kevyesti oliiviöljyä ja maustamatonta tuorejuustoa. Levitä pinnalle paprikat ja sienet.
  • Rouhi pintaan vielä pippuria ja ­kevyesti suolaa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla