Kokonainen sorsa paistuu meheväksi uunissa.

2–4 annosta

1 sorsa
valkopippuria ja suolaa
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl siirappia tai hunajaa

Kastike
paistoliemi
1 dl ruokakermaa
50 g sinihomejuustoa
1 rkl mustaherukkahyytelöä
(1–2 rkl vehnäjauhoja)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Hiero sorsan pintaan suolaa ja rouhittua pippuria. Kuumenna lihaliemi kattilassa. Lisää liemeen siirappia tai hunajaa. Nosta lintu uunivuokaan ja lorauta liemi vuoan pohjalle.
  • Kypsennä sorsaa 225–250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen. Linnun kypsymisaika on 1–1 ½ tuntia.
  • Valmista kastike. Poista ylimääräinen rasva. (Jäähtyneestä liemestä rasva on helpompi kuoria pois.) Siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää liemeen kermaa, nokare homejuustoa ja mustaherukkahyytelöä. Suurusta tarvittaessa vehnäjauhoilla. Hauduta 20 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa.
  • VINKKI Tarjoa sorsan kanssa punakaalia. Suikaloi punakaali ja hauduta sitä pannulla 10 minuuttia. Terästä makua valko­viinietikalla, hunajalla, musta­pippurilla ja suolalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla