4 annosta
Liemi 4 palaa häränhäntiä 3 l vettä  2 salottisipulia 1 kanelitanko 2 tähtianista 1 muskottipähkinä 1 tl murskattuja korianterin siemeniä 1 tl juustokuminaa eli jeeraa 3 laakerinlehteä 2 tl suolaa
Lisäksi 250 g riisinuudelia 300 g naudan sisäpaistia tai ulkofileetä 2 salottisipulia 2 dl mungpavun ituja 1 limetti 1 chilipalko  tuoreita yrttejä: korianteria, thaibasilikaa, kevätsipulia 4 rkl kalakastiketta

1. Kaada kiehuva vesi häränhäntien päälle kattilaan. Lisää kuoritut ja halkaistut salottisipulit. Keitä 5 minuuttia ja poista vaahto pinnalta. Lisää liemeen mausteet – mutta ei suolaa. Hauduta lientä muutama tunti. Nosta häränhännät kattilasta ja paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Siivilöi liemi, lisää lihapalat ja suola.
2. Pane nuudelit kiehuvaanveteen erilliseen katilaan, keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi.
4. Valmistele lisäkkeet: Viipaloi kuoritut salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele idut. Pese ja lohko limetti. Viipaloi halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Silppua yrtit. Laita lisäkkeet tarjolle vaikkapa kulhoihin.
5. Annostele nuudeleita ja raakoja lihaviipaleita annoskulhoihin. Lisää 1 rkl kalakastiketta jokaiseen kulhoon nuudelien päälle. Kaada kiehuvaa lientä joukkoon. (Liha-palat kypsyvät liemessä.)
6. Pöydässä jokainen ruokailija voi höystää keittonsa makunsa mukaan puristamalla keittoon limetin mehua ja lisä

Pystyyn asetellut piparit tuovat näyttävyyttä matalaan kakkuun.

Piparijuustokakku

12 annosta

Pohja

200 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa
½ dl (paahdettuja) kookoshiutaleita
2 tl piparkakkumaustetta
3–4 liivatelehteä
1 rkl appelsiinimehua

Päälle

Piparkakkuja, kookoslastuja, kinuskikastiketta, ananaskirsikoita

  1. Keitä toffeeta kondensoidusta maidosta. Laita purkki avaamattomana suureen vedellä täytettyyn kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa, jotta tölkki pysyy veden alla. Anna tölkin jäähtyä ennen avaamista.
  2. Murskaa piparkakut kaulimen avulla muovipussissa tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, toffee, kookoshiutaleet ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liuota kuiviksi puristellut liivatteet kuumennettuun mehutilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kumoa seos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuuasta ja koristele.

Vinkki! Voit korvata puolet tuorejuustosta esimerkiksi maitorahkalla tai turkkilaisella jogurtilla. Käytä silloin 4 liivatelehteä.

Mehevä minttusuklaakakku on yllättävän helppo: sekoita vain kaikki aineet keskenään!

After eight -suklaakakku

12 palaa

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl turkkilaista jogurttia tai bulgarianjogurttia
2 dl lämmintä vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Väliin

100 g After Eight -minttusuklaata

Kuorrutus

300 g After Eight -minttusuklaata
½ dl kuohukermaa

Päälle

250 g vaaleansinistä sokerimassaa
Polka-karkkeja

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Kaada nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran leipävuokaan. Asettele päälle After Eight -suklaita ja kaada lopputaikina vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  3. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja tasoita tarvittaessa pinta. Halkaise kakku.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin, loput päälle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa.
  5. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Koristele kakku Polka-karkeilla.

Vinkki! Jos et halua käyttää sokerimassaa, voit siivilöidä kakun päälle tomusokeria ja koristella sen pelkillä Polka-karkeilla.