4 annosta
Liemi 4 palaa häränhäntiä 3 l vettä 2 salottisipulia 1 kanelitanko 2 tähtianista 1 muskottipähkinä 1 tl murskattuja korianterin siemeniä 1 tl juustokuminaa eli jeeraa 3 laakerinlehteä 2 tl suolaa
Lisäksi 250 g riisinuudelia 300 g naudan sisäpaistia tai ulkofileetä 2 salottisipulia 2 dl mungpavun ituja 1 limetti 1 chilipalko tuoreita yrttejä: korianteria, thaibasilikaa, kevätsipulia 4 rkl kalakastiketta
1. Kaada kiehuva vesi häränhäntien päälle kattilaan. Lisää kuoritut ja halkaistut salottisipulit. Keitä 5 minuuttia ja poista vaahto pinnalta. Lisää liemeen mausteet – mutta ei suolaa. Hauduta lientä muutama tunti. Nosta häränhännät kattilasta ja paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Siivilöi liemi, lisää lihapalat ja suola.
2. Pane nuudelit kiehuvaanveteen erilliseen katilaan, keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi.
4. Valmistele lisäkkeet: Viipaloi kuoritut salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele idut. Pese ja lohko limetti. Viipaloi halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Silppua yrtit. Laita lisäkkeet tarjolle vaikkapa kulhoihin.
5. Annostele nuudeleita ja raakoja lihaviipaleita annoskulhoihin. Lisää 1 rkl kalakastiketta jokaiseen kulhoon nuudelien päälle. Kaada kiehuvaa lientä joukkoon. (Liha-palat kypsyvät liemessä.)
6. Pöydässä jokainen ruokailija voi höystää keittonsa makunsa mukaan puristamalla keittoon limetin mehua ja lisä