1 prk (400 g) kookosmaitoa11/2 dl flora 4 % kasvirasvavalmmistetta (voit käyttää myös pelkkää kookosmaitoa tai pelkkää ruokakermaa/kasvirasvasekoitetta jos et pidä kookosmaidosta)2-3 rkl punaista cyrrytahnaa esim. Pirkka450 g maustamattomia broilerin filesuikaleita200 g pitkiä esikeitettyä vihreitä papuja1 prk (225 g) leikattuja bambuversoja, esim. Wock`n rollnoin 8-10 kpl kaffir limen lehtiä2 rkl kalakastiketta2 rkl fariinisokeria1-2 kpl punaista mietoa chiliä1/2 limen mehupieni nippu tuoretta korianteria tai thai basilikaa

Kaada kookosmaito ja kasvirasvasekoite suureen kasariin. Kuumenna kunnes höyryää.
Lisää punaista cyrrytahnaa ja keitä kunnes cyrrytahnan öljy erottuu ja nousee pintaa.Huom. currytahna on vahva mauste. Lisää sitä ensin vähemmän, koemaista hetken päästä ja lisää tarvittaessa jos haluat tulisempaa ruokaa.

Lisää kananpalat ja puolet limenlehdista ohkaisiksi viipaleiksi leikattuna. Lado lehtiä päällekkäin pitäen varsista kiinni, kierrä lehdet tiiviisti rullalle ja leikkaa ohjaisia suikaleita.
Revi loput lehdet joukkoon isoina paloina. Purista limen mehu joukkoon. Halkaise chilit, poista kaikki siemenet ja silppua pieniksi. Keitä pari minuuttia ja lisää kaikki muut ainekset sekä yrtit. Keitä vielä noin 10 minuuttia kunnes kana on kypsää. Sekoita välillä, ettei ruoka pala pohjaan.

Revi korianterin tai thaibasilikan lehtiä koristeeksi. Tarjoa keitetyn basmati tai jasminriisin kanssa.
Voit käyttää myös kuivattua chiliä. Liota silloin kuivattuja chilipalkoja lämpimässä vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 5 min. ja käsittele samoin kuin tuoreet chilit.

Pystyyn asetellut piparit tuovat näyttävyyttä matalaan kakkuun.

Piparijuustokakku

12 annosta

Pohja

200 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa
½ dl (paahdettuja) kookoshiutaleita
2 tl piparkakkumaustetta
3–4 liivatelehteä
1 rkl appelsiinimehua

Päälle

Piparkakkuja, kookoslastuja, kinuskikastiketta, ananaskirsikoita

  1. Keitä toffeeta kondensoidusta maidosta. Laita purkki avaamattomana suureen vedellä täytettyyn kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa, jotta tölkki pysyy veden alla. Anna tölkin jäähtyä ennen avaamista.
  2. Murskaa piparkakut kaulimen avulla muovipussissa tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, toffee, kookoshiutaleet ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liuota kuiviksi puristellut liivatteet kuumennettuun mehutilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kumoa seos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuuasta ja koristele.

Vinkki! Voit korvata puolet tuorejuustosta esimerkiksi maitorahkalla tai turkkilaisella jogurtilla. Käytä silloin 4 liivatelehteä.

Mehevä minttusuklaakakku on yllättävän helppo: sekoita vain kaikki aineet keskenään!

After eight -suklaakakku

12 palaa

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl turkkilaista jogurttia tai bulgarianjogurttia
2 dl lämmintä vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Väliin

100 g After Eight -minttusuklaata

Kuorrutus

300 g After Eight -minttusuklaata
½ dl kuohukermaa

Päälle

250 g vaaleansinistä sokerimassaa
Polka-karkkeja

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Kaada nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran leipävuokaan. Asettele päälle After Eight -suklaita ja kaada lopputaikina vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  3. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja tasoita tarvittaessa pinta. Halkaise kakku.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin, loput päälle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa.
  5. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Koristele kakku Polka-karkeilla.

Vinkki! Jos et halua käyttää sokerimassaa, voit siivilöidä kakun päälle tomusokeria ja koristella sen pelkillä Polka-karkeilla.