1 ½ dl kokonaisia ohraryynejä1 (1 ½ kg) valkokaali3–4 rkl siirappia1 rkl voita tai öljyä500 g jauhelihaa1 sipuli2 tl rouhittua mustapippuriamaustepippuria1 ½ tl suolaa2 porkkanaanoin ¾ l lihalientä
Keitä ohraryynit lähes kypsiksi vedessä.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja kuullota hetki paistinpannulla rasvassa. Mausta suolalla ja siirapilla. Kumoa kaali uunivuokaan.
Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta seos suolalla ja pippureilla.
Kuori ja raasta porkkana
karkeaksi raasteeksi.
Sekoita kaaliin ohraryynit, jauheliha ja porkkana. Kaada kaalilaatikkoon lihalientä vajaa puolet vuoan korkeudesta.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti.