Itsenäisesti matkojaan varaavat suomalaiset lentävät kesällä mieluiten Euroopan suurkaupunkeihin. Yksi niistä on supersuosittu.

Lontoon Big Ben ja Piccadilly Circus vetävät suomalaisia sankoin joukoin lomalle. Ainakin jos on uskominen matkatoimisto Travellinkiä.

Se nimittäin tutki 18 000 matkavarauksesta, minne suomalaiset matkustavat tänä kesänä. Lontoon suosio ei ole laskenut. Se on edelleen ykköskohde, kuten viime kesänäkin.

Sen sijaan Tukholman suosio on pudonnut kolmossijalle Berliinin kiilatessa ohi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suomalaisten matkustajien suosikkimaa on kuitenkin Espanja. Joka neljäs matkailija valitsee Espanjan taatun auringon ja lämmön takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Espanja on oikea valinta niille, jotka haluavat nauttia auringosta niin paljon kuin mahdollista.  Asiakastutkimuksemme kertoo, että sään lisäksi kulttuurielämykset sekä nähtävyydet ovat matkustajille tärkeitä kesälomalla, kertoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen tiedotteessa.

Tänä vuonna lomasäät ovat olleet varsin epävakaat kotimaassa. Se on näkynyt Väänäsen mukaan varauksissa: matkoja on varattu nettimatkatoimistosta enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Suosikkikohteet top 10

 1. Lontoo
 2. Berliini
 3. Tukholma
 4. Pariisi
 5. Amsterdam
 6. Barcelona
 7. Budapest
 8. Praha
 9. Kööpenhamina
 10. Rooma

Aurinko- ja rantalomien top 5

 1. Malaga, Espanja
 2. Dubrovnik, Kroatia
 3. Nizza, Ranska
 4. Split, Kroatia
 5. Alicante, Espanja

Lontoossa en ole käynyt, tyttäreni useinkin, kun hänen opiskelukaverinsa asuu siellä päin. Sain viime syksynä tuliaiseksi kaulaliinan, jossa on Britannian lippu. Olimme käymässä pikkukaupungissa Etelä- Suomessa, illastimme ravintolassa ja kuinka ollakaan, viereiseen pöytään tuli brittiläisten nuorten miesten joukko. Tehdessämme lähtöä heilautin huivini auki ja voi, miten he riemastuivat. Kokosivat tuolimme heidän pöytäänsä ja vaativat saada tarjota ainakin yhdet pintit. Lauluksihan se tapaaminen meni, hoilasimme Olen suomalainen, he omalla kielellään ja me tieysti suomeksi. Tarjoilijat vain naureksivat esityksellemme. Käyntikortit saimme ja lämpimät tervetulotoivotukset Lontooseen.

Euroopassa on minulle mieleenpainuneita matkakohteita, kuten Rooma ja Italia kokonaisuudessaan, Ateena, Budapest sekä pikkuinen Lyypekki. Riika keskiaikaisena kaupunkina kiehtoo myös, Jurmalan rannat ovat upean upeat.

Tilasimme matkan Saarenmaalle elokuun loppupuolelle. Tästä surullisesta elämämme jaksosta huolimatta tyttäreni vaatii, ettemme saa perua matkaa. Uudet seudut ja kotoa pois lähteminen saattavat olla hyvinkin lohduttavia kokemuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla