Thassoksen hintataso on Kreikan lomakohteiden edullisimpia. Kuva Carlos Norlen/Tjäreborg
Thassoksen hintataso on Kreikan lomakohteiden edullisimpia. Kuva Carlos Norlen/Tjäreborg

Kaipaatko uusia lomalaitumia? Poimimme ensi kesän kiinnostavimmat uutuuskohteet matkanjärjestäjien valikoimista. Tuli tiukka tusina.

1 KROATIA

Tuttu maa, useita uusia loma­kohteita Makarskan ­Rivieran saarilla. Hotelliloma aikuisille 660 e, Finnmatkat. Tema-uutuus on vaellus Kroatiassa, 1 350 e.

Kuva  Fritidsresor/Star Tour/Finnmatkat

 

2 AMOUDARA

Kreetan Rethymnonin ja Analipsin väliin avataan saaren ensimmäinen Splash-vesipuistohotelli. All inclusive, 900 e, Finnmatkat.

Kuva Finnmatkat

 

3 MALTA

Raikkautta Välimerellä. Suora lento Helsingistä Maltalle 4 tuntia 15 min. 540 e, Aurinkomatkat. Malta on myös Apollo­matkojen uutuuskohde.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva www.viewingmalta.com

 

4 THASSOS

Aito kreikkalainen saari, Egeanmeren parhaita ­rantoja, hintataso Kreikan lomakohteiden edullisimpia. 440 e, ­Tjäreborg.

 

5 ANDALUSIA

Granadaa, Sevillaa, ­Rondaa ja Malagaa kierretään asiantuntevan ­oppaan kanssa. Teemana on gastronomia, ja lautaselle luvataan ainakin härän­häntäpataa, peltopyy­pateeta ja mustekalaa. 1 700 e, OK-matkat.

6 BRASILIA

Pantanalissa pääsee safarille Brasilian tapaan. Tavoitteena on nähdä jaguaari, jättiläissaukko, isomuurahaiskarhu ja suokauris. 13 matkapäivää, suomalainen matkanjohtaja, ateriat, 5 590 e, Olympia.

Kuva Olympia

 

7 ALGARVE

Portugalin lomakeitaat Albufeira ja Vilamoura palaavat valikoimiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Lentoja kuudesta kaupungista. 700 e, Lomamatkat.

Kuva Lomamatkat

8 VAL GARDENA

Italiassa voi yhdistää herkuttelun, shoppailun ja vaelluksen samaan lomaan. 800 e, Alppimatkat. Vaelluspaketin lisämaksu 240 e.

Kuva Alppimatkat

 

9 TURGUTRELS

Turkin Bodrumin lähistöllä ­porskuttaa uusi lomakohde. Sen vetonauloja ovat rannat, kauniit auringonlaskut, huvivenesatama ja markkinat. 645 e, all inclusive, Tjäreborg.

Kuva Agneta Renebo/Tjäreborg

 

10 NELJÄN PÄIVÄN LOMAT

Aikaa vähän, lomailuhalua paljon? Esimerkiksi Barcelona, Berliini, Lontoo ja Rooma ovat joustolomien kohteita. 400 lento­yhtiötä, yli 200 000 ­hotellia.
Suorat lennot. Apollomatkat.

Kuva iStockphoto

11 KALIVES

Kree­talle lentää neljässä tunnissa. Pikkukylän rannat Kiani ja ­Kalives hellivät auringon-palvojaa. Ranta­taverna tarjoaa aitoa kreikkalaista salaattia ja gyrospitaa. Hanian humuun pääsee bussilla. 660 e, ­Aurinkomatkat.

Kuva 123RF

 

12 ITALIA & SVEITSI

Pohjois-Italian ja Sveitsin kauneimmat järvet tulevat tutuksi kiertomatkalla. Välillä nostetaan katse alppimaisemiin. Matka-Vekka.

Kooste on ilmestynyt Matkaoppaan numerossa 7/2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla