Toimittajamme Sinikka Klemettilä yöpyi linnassa ja kävi jokiristeilyllä Intian-matkallaan. Katso upeat kuvat!

Haluatko yöpyä linnassa?

Malttaako täällä nukkuakaan. Tervetuloa Grand Hyat Goa -hotelliin Pohjois-Goalla.

Hotelliketjun uusimpiin tulokkaisiin kuuluva linna tai oikeastaan linnojen rypäs on rakennettu indo-portugalilaiseen 1700–1800-lukujen tyyliin, eri rakennukset ovat leikisti eri aikakaudelta. Kaikki on kunnollista ja jykevää. Marmoria, aistikkaita tekstiilejä, joka huoneella oma parveke. Rauhallinen uima-allasalue, kauniita istutuksia, merenranta ihan tuntumassa. Ja palvelu pelaa.

Kahden hengen huone aamiaisineen maksaa halvimmillaan noin 140 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

http://goa.grand.hyatt.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Iltahetki allaspihalla.

Hotellin eri rakennukset on tehty eri aikakausien tyyliin.

Puisto ympäröi koko hotellialuetta.

 

Lähde tunnelmalliselle jokiristeilylle

Jos haluat kokea Intiassa paratiisillista rauhaa, matkusta Keralaan Alappuzhan (Appellayn) kaupunkiin ja lähde jokiristeilylle.

Keralan takavedet, Backwaters, ovat kanaalien, laguunien ja järvien kirjoma alue, jossa ihmiset elävät elämäänsä kapeilla maakaistaleilla, riisipeltojaan viljellen. Kaikki kulkemiset ja kuljetukset hoidellaan veneillä.

Jokilaivailu on Keralan suurin bisnes, paisunut valtavaksi erityisesti 2000-luvulla. Kanavilla, joita on yhteensä 1200 kilometriä, seilailee toista tuhatta talovenettä, joilla on hauska nimi, kettuvallam. Niitä on monen kokoisia ja muotoisia.

Matkaaja voi tehdä parin tunnin tai puolen päivän reissun tai viettää yönkin laivalla. Paremmassa veneessä kahden hengen vuorokausimatka matka ruokineen ja yöpymisineen maksaa parisataa euroa. Elämys on sen hinnan väärti.

http://kettuvallam.com

 

Kuvia matkan varrelta

Old Goa on suosittu käyntikohde. Siellä on mm. Bom Jesus -basilika, maailmanperintökohde.

Kuja Hindu-temppeliin. Sateenvarjo on hyvä päivänvarjo, ja usein tarpeen.

Isä-norsu on 35-vuotias, tytär 15-vuotias

Goan indo-portugalilaista arkkitehtuuria. Totta kai talo voi olla minkä värinen vaan!

Hyvä hotelli, rauhaisa ranta. Paratiisiolo on enemmän kuin lähellä.

Kauppiaat kiertelevät turistirannoilla herkeämättä.

 

Kyllä tuo on höpöhöpö puhetta. Onhan noissa maissa paljon muutakin kuin kurjuutta, esim. luonto. Mutta makuja on monta, yksi tykkää Dubaista ja toinen Afrikasta. Kaikille paikkoja kyllä riittää.

Kiitos vaan kuvista, mutta niissä ei ollut lainkaan aitoa Intiaa. Oli vain kalliiksi nimettyjä hienostohotelleja. Turistiristeilyjä. Ei näytetty kansan kurjuutta, likaa, väen paljoutta, vartalo vartalossa kiinni, kun tilaa ei ole, junat ja bussit niin täysiä, että ihmiset roikkuvat auton ulkopuolella.
Ruuhkaista haisevaa saasteista liikennettä.Hajuja kun ei voi kuvista tulkita, ne ovat luku sinänsä, kostea likainen kuumuus. Kerjäläiset, raajarikot jotka ovat yleensä tien vierissä kerjäämässä jalka tai käsiversi poikki jotta ihmisten anteliaisuus heräisi. Ei ollut kuvissa kuin turisti-Intiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla