Terveyspalvelujen käyttäminen ulkomailla yleistyy. Yksi suomalaisten uusista suosikkikohteista on Intian Goa, jossa silmälääkärillä käynnistä selviää kuudella eurolla.

Oululainen eläkeläinen Harri Hietala, 63, käyttää mielellään terveyspalveluja lomallaan Goassa.

Kruunun teettäminen hampaaseen maksoi 63 euroa,  Suomessa hinta olisi ollut vähintään 700 euroa.

Harrin suomalainen hammaslääkäri sanoi, että työ oli tehty ammattitaidolla ja oikeista materiaaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Silmälasitkin täältä kannattaa hommata. Silmälääkäri maksaa kuutisen euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös: Suomalaiset eläkeläiset elävät herroiksi Goassa – ”lennot ja majoitus kahdelle puoleksi vuodeksi 2300 e”

Täydellisen verenkuvan saa 13 eurolla ja röntgenkuva maksaa seitsemän euroa.

– Ihmiset ovat alkaneet kutsua minua Gandhiksi, lähinnä silmälasieni vuoksi. Olen ainoa suomalainen, jonka kuva on jokaisessa intialaisessa setelissä, Harri hymyilee ja suuntaa kohti vakituista aurinkopetiään kädessään ystävänsä Joni Skiftesvikin uusin kirja.

– Minulla oli kaikenlaisia terveysongelmia, mutta täällä Intiassa olen löytänyt viimein mielenrauhan.

Eikö maassa ole rauhatonta? Päin vastoin, sanoo Harri.

– Goassa on turvallista, ihmiset ovat hienoja, ruoka on hyvää ja edullista, terveydenhoito on kohdallaan ja päälle tulee vielä ihana, trooppinen sää. Kun tulimme tänne, muualla ei ole enää tarvinnut käydä.

Näin onnistuu talvi Goassa x 8

  1. Intiaan saa kuuden kuukauden turistiviisumin. Jos maassa haluaa oleskella pidempään, viisumi pitää käydä uusimassa jossakin Intian suurlähetystössä maan rajojen ulkopuolella.
  2. Ensikertalaisen kannattaa valita valmismatka. Jos pelkäät roskia ja kilttejäkin koiria, älä edes suunnittele pidempiaikaista oleskelua. Sama juttu, jos haluat pestä hampaasi hanavedellä. Puhdasta pullovettä myydään joka kadunkulmassa. Viisi litraa maksaa euron.
  3. Pelottaako hygieniataso? Isoja ongelmia ei ole, jos tyydyt tasoon, joka on alle puolet kotimaisesta. Intialaisista kaupoista saa tehokkaita käsidesejä. Käytä niitä monta kertaa päivässä.
  4. Paikalliset auttavat ja neuvovat, joskus tosin liiankin innokkaasti ja vastoin parempaa tietoaan. Mutta esimerkiksi asunnon voi löytää paikallisten avulla melko helposti.
  5. Jos aiot viipyä pidempään, varaa ensipäiviksi majapaikka internetin kautta ja etsi pysyvämpi majoitus vasta paikan päällä. Näin säästät pitkän pennin.
  6. Pankkiautomaatteja on tiheämmässä kuin Suomessa ja niistä voit nostaa rupioita esimerkiksi Visa Electronilla ja suomalaisilla luottokorteilla. Pankit ottavat joka nostosta 2,5 prosentin palkkion. Hotelleissa ja hyvissä ravintoloissa voi maksaa korteilla. Yksi euro on noin 68 rupiaa.
  7. Kotimaan laskut on Goassa helppo hoitaa, jos käytät verkkopankkia. Pienissäkin ravintoloissa ja hotellissa on yleensä tarjolla ilmainen langaton nettiyhteys.
  8. Yleisesti ottaen suomalaiset voivat halutessaan elää Intiassa herroiksi ja rouviksi, ole vain rohkea! Muista myös, että jokainen maahan tuotu euro on suoraa kehitysapua.

Paljon ihania ET-lehden matkajuttuja löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla