Suomenlahden toiselle puolelle matkustaa nopeammin kuin mökille Itä-Suomeen, ja hintaso on edelleen suomalaiselle houkutteleva.

Virossa asuntokaupat tehdään aina notaarin luona. Hän varmistaa asunnon omistussuhteet ja velkaosuuden ja laatii kauppakirjan, joka vahvistaa asuntokaupan juridisen oikeellisuuden.
Myynnissä on aina fyysinen asunto, ei esimerkiksi asunto-osaketta. Uudiskohteet myydään yleensä ilman keittiötä ja esimerkiksi vaatekaappien liukuovia.

Eniten suomalaisia kakkosasunnon hankkineita on Pärnussa, Saarenmaalla ja Haapsalussa. Sijoitusasuntoon satsaavat valitsevat useimmiten Tallinnan. Hinnat laskivat taantuman myötä jopa 60 prosenttia, mutta ovat jälleen nousussa.

Mitä asunto maksaa?

Keskineliöhinnat vanhoissa asunnoissa noin 1700 euroa, uudiskohteissa 2200–4000 euroa. Kaksion vastike maksaa noin 50–150 euroa kuukaudessa vuodenajan ja muun muassa lämmitystarpeen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastikkeet vaihtelevat paljon myös taloittain ja alueittain. Asuntokaupan kulut ovat notaarimaksuineen ja leimaveroineen muutamia satasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä on vuokrataso?

Keskineliöhinta on noin 9 euroa kuukaudessa. Etenkin Tallinnassa hinta nousee syksyisin opiskelijoiden tullessa kaupunkiin.

Vuokran päälle tulevat kuukausittain taloyhtiön kulut. Vanhoissa taloissa lämmityskustannukset saattavat lisätä kuukausimenoja huomattavasti.

Miten terveydenhuolto toimii?

Lääkärissäkäynti on keskimäärin edullisempaa kuin Suomessa.

Mikä on hintataso?

Virossa on Suomea edullisempaa.

Miten pääset perille?

Helsingistä lähtee laivavuoroja monta kertaa päivässä. Laivaliput maksavat muutamasta kympistä ylöspäin.

Asiantuntijana Mika Sucksdorff UUS MAA Kinnisvarabüroosta.

Miten käy eläkkeen verotuksen, jos asun ulkomailla? Entä miten vältän huijarit loma-asuntokaupassa? Lue lisää tästä.

Vai kiinnostaisiko sittenkin asunto EspanjassaPortugalissa, Turkissa ja Floridassa 

Sisältö jatkuu mainoksen alla